Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Děsí vás jarní úklid? Inspirujte se tipy, jak jej zvládnout s elegancí chytré ženy

31. 03. 2016 | Domácnost
Zima je na definitivním ústupu a přichází doba, kdy všichni netrpělivě vyhlížíme první paprsky. Ostré jarní slunce si však nebere servítky, a když pronikne do vaší domácnosti, kriticky upozorní na sebemenší nedostatky, jako jsou šmouhy na oknech, fleky na podlaze a samozřejmě všudypřítomný prach. Je jasné, že generální jarní úklid nemine žádnou správnou hospodyňku. Rozhodně ale není nutné jej považovat za nepříjemnou povinnost. Inspirujte se tipy, jak se elegantně a navíc s dobrou náladou vypořádat s jarním úklidem.

Nepodceňujte přípravu

„S chutí do toho, půl je hotovo,“ říká se už odnepaměti a u fyzické práce to platí obzvlášť. V první řadě je dobré si úklid naplánovat. Ideálně si vyčleňte konkrétní víkend, kdy na to budete mít dostatek času i prostoru. Pokud totiž nebudete limitována dalším programem, můžete už předem hodit za hlavu obavy, že svůj úkol nesplníte. 

jarní úklidAby byl úklid efektivní

Ještě než se pustíte do akce, vybavte se veškerým náčiním, které budete potřebovat, ať se jeho sháněním nemusíte zdržovat později. Vaší pravou rukou během celého úklidu bude v každém případě hadr. Vyberte si proto takový, který vám práci nebude přidělávat, ale naopak ji usnadní.

Do všech koutů

Protože by mělo jít o generální úklid, buďte poctivé a nevynechávejte ani zákoutí, kterým při běžném úklidu tolik pozornosti nevěnujete. Vrhněte se na prostory za pračkou v koupelně, pod sedačkou v obýváku nebo botníkem v předsíni. K tomu, abyste se pohodlně a bez námahy dostaly do všech rohů místnosti a nezanechávaly za sebou nevzhledné kaluže, dobře poslouží třásňový mop.

Lesknoucí se okna

Podlaha se leskne, na poličkách nenacházíte jediné smítko, ale u konce ještě nejste. Velkým finále, ať už chcete, nebo ne, je mytí oken. Ano, není jich málo, a protože jste na ně od předvánočního úklidu nesáhla, je to na nich znát. Ale to ještě nemusí být důvod k panice. Postupujte klasickým a zaručeným způsobem: nejdřív omyjte rámy a vnitřní parapet a nakonec si vyhrajte se skleněnými výplněmi. 

3 důvody, proč brát jarní úklid pozitivně

  • Při úklidu můžete spálit podstatné množství kalorií a pomoci si tak k lepší postavě. Odborníci tvrdí, že jen za půlhodinku mytí podlahy je možné spálit stejné množství kalorií, jako při kondiční jízdě na kole.
  • Jarní úklid je ideální příležitostí pro vytřídění nenošeného oblečení. Provětrejte svůj šatník a získejte díky tomu více prostoru ve skříni.
  • Čistota, půl zdraví. Těšte se z pocitu, že vaše rodina nebo i jen vy sama budete žít v hezké čisté domácnosti. 

Tip na závěr: Úklid může být veselejší, pokud si k němu pustíte oblíbenou hudbu. Nebojte se zvýšit hlasitost. Sousedka to pro jednou přežije a vám půjde práci lépe od ruky.

Zdroj, foto: Vileda


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Fajn tipy...hlavně s tou muzikou Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jarní úklid,už mám hotovýSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles