8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

9 mýtů o zlodějích

10. 08. 2012 | Moderní bydlení
Připravili jsme přehled nesmyslných domněnek o zlodějích, které nás odrazují před profesionálním zabezpečením domu či bytu. Kterému z mýtů o zlodějích podléháte vy? A změníte po přečtení následujícího článku názor?

1. Zloději chodí jen v noci


Tak to určitě není pravda. Už proto, že zloděj ví, že ve dne pracujete, zatímco v noci jste doma. Právě proto je dobré si svoje obydlí přes den zabezpečit nejen mechanicky (zamknout), ale i elektronicky (spustit hlídání elektronickým zabezpečovacím systémem).

2. Takže zloděj nepřijde, když jsem doma


Bezpečnostní agenturaBohužel poměrně často dochází ke vloupáním do objektů i v době, kdy jsou majitelé doma a v noci spí. Proto je výhodné využít funkci alarmu, která umožní částečné hlídání objektu. Můžete tak mít například během dne zajištěnou garáž a na noc zajistit přízemí domu.

Alarm je důležitý a využitelný, i když jste doma. Známe i případy, kdy se zloděj neštítil vykrást stařenku, která ho přitom bezmocně sledovala z křesla. Proto je dobré starým opuštěným lidem pořídit bezpečnostní tlačítko, kterým si kdykoli můžou přivolat pomoc (bezpečnostní agenturu, rodinu, opatrovatele, sousedy, lékaře…).

3. Zloděj se zabezpečení nebojí, překoná ho, zničí ho


Zkušení profesionálové z montážní firmy navrhnou a nainstalují alarm tak, aby nebylo možné zničit ústřednu dříve, než stačí přivolat pomoc bezpečnostní agentury a odeslat poplachové SMS majiteli. Ústředna se montuje na skryté místo a nesmí k ní být volný přístup. Už cestou k ústředně je vždy aktivován poplach.

4. Zloděje houkající siréna stejně nezastaví


Sirény dnes bohužel obvykle nechají okolí chladným, a proto je velmi důležité zajistit předání informace o poplachu přímo majiteli. Nejlepší je, když se informace o poplachu přenáší bezpečnostní agentuře, která zadrží pachatele a ohlídá objekt až do příjezdu majitele. Samotnou komunikaci systému s okolím zajišťují komunikátory, dnes jsou nejčastěji využívané ty, které využívají síť mobilních operátorů GSM.

5. Zloděj nejspíš stejně přepere výjezd od
bezpečnostní agentury


Hlídky zásahových vozidel jsou pravidelně cvičené na kontakt s pachatelem. Jsou vyzbrojené jak střelnou zbraní, tak mírnějšími prostředky, jako je slzný plyn a podobně. Co je ale důležité, jsou trénováni k tomu, aby dokázali pachatele zneškodnit bez zbytečného rizika fyzických zranění, a to nejen sebe, ale i pachatele.

I proto je důležité si pro střežení majetku vybrat seriózní zavedenou bezpečnostní agenturu, kde je garance, že do výcviku svých lidí systematicky investuje. Dost se dá poznat už z toho, jak je pracovník bezpečnostní agentury oblečený a vybavený a v čem jezdí. Auto s žebříkem na střeše a „strážce“ v montérkách asi nebude to pravé ořechové.

6. Chytrý zloděj nakonec každý alarm překoná, známe to z detektivních seriálů…


V životě to není tak jednoduché jako v detektivních seriálech. To, co ve filmu vypadá jednoduše, by v praxi zloděj praktikoval dost těžko. Všechny prvky zabezpečovacího systému jsou konstruovány tak, aby rozpoznaly pokusy o demontáž, rušení, pokusy o prolomení přístupového kódu apod.

7. Zabezpečení a střežení je drahé.


Střežení objektu je v dnešní době finančně dostupné a stává se samozřejmou součástí řady domácností. Kvalitní zabezpečovací systém pořídíte od 18 000 Kč včetně instalace. Cena za hlídání objektu bezpečnostní agenturou (pultem centralizované ochrany – PCO) se pohybuje podle typu služby od 400Kč měsíčně. Navíc je možné si toto hlídání vyzkoušet nezávazně na půl roku zdarma.

8. Zbytečné poplachy jsou časté, každý výjezd bezpečnostní agentury něco stojí.


Pokud se obrátíte na kvalitní výrobcem proškolenou montážní firmu, jsou falešné poplachy díky profesionální instalaci a špičkovým komponentům nepravděpodobné. Nekvalitní instalace nebo instalace svépomocí bez znalosti problematiky však může způsobit problémy s falešnými poplachy.

9. Zloděj se bude více bát mého psa než alarmu.


Velký zlý pes na zahradě jistě řadu zlodějů odradit může, ale kdo by chtěl mít doma zlého psa? Navíc je alarm určitě daleko spolehlivější, pes kvalitní alarm nenahradí a není ani lacinějším řešením. Existuje dokonce studie, kde je spočítáno, že pes je v celkových nákladech dražší než alarm. Není to ale určitě důvod si čtyřnohého kamaráda nepořizovat. Ideální kombinací je alarm na hlídání a hodný pes pro radost.

Zdroj, foto: Jablotron Alarms

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mám dojem a mát to vyzkoušené, že v rod.domcích je fakt dobrý hlídač pes. Já mám Rotvika a nedávno 3chlapi zjišťovali zda je někdo doma a náš "pejsek" vyběhl a zaštěkal,jeden ten chlapík se chytil za srdce a slovně potvrdil kámošům že ho málem kleplo jak se lekl a raději odešliSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
K bodu 1 a 2: nikdo s IQ vyšším než 80 a při smyslech si nemyslí, že se trestná činnost páchá pouze v noci a ve dne nikoli. To samé v bleděmodrém o bodu 2. Bod 3- to záleží na zloději, pro puberťáky amatéry je bod 3 pravda, ostatní vymyslí způsob, jak zabezpečovací zařízení překonat. Bod 4 to samé v bleděmodrém-lidé jsou k houkajícím sirénám lhostejní, myslí si, že jde o policii, hasiče či zkoušku sirén a ve chvíli, kdy zjistí, že tomu tak není je pozdě.
Bod 5: i v bezpečnostních agenturách pracují zloději, ne každá je seriózní. Bod 6: firmy zabývající se zabezpečením rády povídají pohádky o nepřekonatelném zařízení, jen aby vydělaly, ale Nextu věřím.
Bod 7: to si spousta lidí myslí, pravda jest a nedají si to vymluvit
Bod 8: pravda, zde nejde o kvalitu či nekvalitu, faktem je, že lidé nevěnují alarmu pozornost, viz. bod 4, zbytek je pravda. Bod 9: záleží na rase, mazlivé rasy typu jack russell, bišon, jezevčík atd. jsou schopné zloděje přivítat a kdyby to uměly, tak i pohostit.

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles