Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na co si dát pozor při nákupu kožené sedací soupravy

10. 03. 2009 | Moderní bydlení
Je důležité při výběru nové sedací soupravy do bytu zvážit, jak často bude užívaná, či máme-li malé děti. Nevybíráme pouze podle barev a designu, ale musíme zvážit všechny možnosti a přihlédnout na její finanční náročnost. Musíme zvážit, jak dlouho s ní v bytě počítáme, jak dlouho by nám měla sloužit.

Při výběru buďte obezřetní a dávejte pozor i na slevy.

"Před dvěma a půl lety jsme si koupili v obchodě s nábytkem sedačku (komplet tří sedaček), u které bylo uvedeno, že je vyrobena z kůže v kombinaci s koženkou. Po záruční době, se nám začala podivným způsobem sloupávat. A to na všech místech. Zjistili jsme, že kůže na sedačce použita nebyla nikde a koženka je vadná. Po třech měsících se sedačka sloupala již skoro celá a jelikož máme malé děti, a sloupané, velmi tenké a lehké částečky, jsou neustále všude po bytě a hrozí vdechnutí, nebo jejich polknutí, musíme se jí zbavit. Krom toho, že je velmi neestetická, je i zdravotně závadná. Stála dost peněz a když jsem se obrátila na prodejce, bylo mi řečeno, že i když informace o výrobku byla lživá, mám po záruce smůlu a nemám šanci sedačku reklamovat", vypráví paní Denisa svou zkušenost se špastným výrobkem.

Právnička Eva Strnadová k tomu dodává: "V tomhle případě opravdu paní Denisa šanci nemá, kdyby to zjistila v záruční době, tak možná, ale teď ne".

Proto nezbývá, než opravdu nákupu sedacích souprav věnovat velkou pozornost a v ničem se neukvapit, jak potvrzuje i Ing. Miloslava Štachová, soudní znalkyně a vedoucí akreditované zkušební laboratoře v Otrokovicích:

"Spotřebitelům doporučuji, aby byli při nákupech obezřetní a nespoléhali jen na označení výrobku, nakupovali v prodejnách, kde jim poskytnou všechny potřebné informace. V případě podezření, že byl koupen výrobek ze syntetického nebo polosyntetického materiálu nikoliv z pravé kůže, jak je uvedeno na faktuře nebo paragonu, je možno toto ověřit nejlépe v akreditované laboratoři nebo soudním znalcem v oboru kůže a kožešiny.

Rozhodnutí o reklamaci je vhodné opřít o výsledky těchto zkoušek, provedených podle platných norem.

Použití ušní (kůží) pro čalounění nábytkářských výrobků již dávno není výsadou pouze luxusních  interiérů, ale usňové (kožené) sedací soupravy a jiný kůží čalouněný nábytek se stále častěji stávají součástí domácností tzv. „střední třídy“ spotřebitelů."


Zdroj: SOS

DanielkaZ
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nejen s pejsky....s dětmiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
souhlas, s pejsky je výběr materiálu těžší
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles