8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

FOR FAMILY: Jarní veletrhy pro celou rodinu

31. 01. 2009 | Výstavy
Chcete poradit se zařízením interiérů, úpravou zahrady? Nevíte kam na dovolenou nebo čekáte přírůstek do rodiny? Tak potom byste si rozhodně neměli nechat ujít pětici veletrhů pro rodinu, bydlení a volný čas FOR FAMILY, která se bude konat ve dnech 5. – 8. března 2009 v Pražském veletržním areálu Letňany.

Stejně jako v loňském roce bude FOR FAMILY zahajovat veletržní sezónu 2009 společnosti ABF. Pořadatelé věří, že se jim i v letošním roce podaří navázat na úspěch z loňského roku, kdy v celém souboru veletrhů došlo nejen k navýšení počtu vystavovatelů, zvětšení výstavní plochy, ale také téměř zdvojnásobení počtu návštěvníků.

Nejdelší historií se z této pětice těší veletrh bydlení FOR HABITAT, který se letos bude konat již pošestnácté. veletrh FOR FAMILYSpolečně s ním budou první březnový týden v PVA Letňany probíhat  - veletrh zahradní architektury, nábytku a techniky FOR GARDEN, veletrh potřeb pro děti FOR KIDS, veletrh pro plnohodnotný aktivní život FOR SENIOR a veletrh cestovního ruchu FOR TRAVEL. Veletrhy FOR FAMILY jsou zkrátka určeny všem členům rodiny, kterým přinášejí nové podněty, jak si zútulnit domov a jak co nejlépe využít volný čas.

Co bude k vidění

FOR HABITAT by měl být mnohem pestřejší než v předchozích letech a více pozornosti chce věnovat oblasti designu a trendy interiérů. Za vše mluví účast progresivního ateliéru de.fakto, který na veletrhu představí své architektonické a designové dovednosti, a to na expozici nazvané „Labyrint architektury a designu“. V labyrintu de.fakta bude mimo jiné k vidění  unikátní, v současné době realizovaný, projekt „V zámecké zahradě“ ve Škvorci u Prahy, který reprezentuje nadčasové spojení architektury a designu, přírody, ekologie a užitné funkce. De.fakto ve spolupráci s projektem V zámecké zahradě  navíc připravil pro zájemce o moderní bydlení ojedinělou příležitost. Výherce získá možnost okusit na vlastní kůži bydlení v domě špičkového designu s cílem poukázat na jeho praktičnost. Kromě této ojedinělé výhry se mohou návštěvníci zúčastnit soutěže o exkluzivní sedací soupravu. Vedle tradičních vystavovatelů se na veletrh bydlení přihlásilo i několik nováčků. S designován nábytkem firmy Colosseum, Aglas Furniture nebo Wagner nábytek, se stylovým nábytkem pak např. Bed & Bedroom nebo El Trade. FOR HABITAT nezapomíná ani na společnosti prezentující developerské projekty a široké portfolium bytů, rodinných domů a rezidencí. Ty budou totiž k vidění v sekci nazvané Nové možnosti bydlení.

Veletrh zahradní architektury, nábytku a techniky FOR GARDEN se bude v roce 2009 konat již potřetí. Vedle přehlídky předních firem z oboru a nádherných expozic připravili jeho pořadatelé zajímavý doprovodný program, jemuž dominuje cyklus seminářů Trendy při tvorbě zahrad II, jež bude opět připravován ve spolupráci se Svazem zakládání zeleně, Společností pro zahradní a krajinářskou tvorbu a Českým svazem perenářů. K těmto organizacím se navíc připojí Český svaz ochránců přírody JARO Jaroměř.

veletrh FOR FAMILYNa veletrhu FOR KIDS pro změnu naleznou návštěvníci vše, co se týká dětí. Od vybavení dětských pokojíčků, zdravotnických pomůcek, přes těhotenskou módu, až po nepřeberné množství hraček – dřevěných, mechanických nebo didaktických.  Stejně jako při 4. ročníku  bude i v roce 2009 na veletrhu probíhat fotografická soutěž ve spolupráci s Fotoateliérem Jany Hozové nazvaná Dětská tvář veletrhu. Chybět nebudou ani pódiová vystoupení pod taktovkou Domu dětí a mládeže hl.m. Prahy,  včetně atrakce „skákacího hradu“. Program dětského koutku zase bude plně v kompetenci jazykové školky KinderGarten, která se o postará o zábavu a hlídání dětí a maminkám nabídne kvalitní zázemí pro přebalení a nakrmení jejich potomků.  „Pro rok 2009 chystáme také dopravní hřiště a program zaměřený na bezpečnost dětí,“ dodává manažerka akce Alena Vrátná.

Lidé ve zralém a pokročilém věku již dávno nevysedávají pouze doma u televizních obrazovek a luští křížovky, ale chtějí se bavit stejně jako jejich o něco mladší generace. Z této myšlenky vycházela veletržní správa ABF, a.s., když se rozhodla „uvést v život“ veletrh FOR SENIOR s podtitulem plnohodnotný aktivní život ve zralém věku. O tom, že to byl nápad více než dobrý, svědčí výsledky 2. ročníku a přípravy na ročník nadcházející. Není se čemu divit, veletrh FOR SENIOR je totiž jedinou odbornou veletržní akcí v Čechách zaměřenou na tuto cílovou skupinu. Vedle široké nabídky výrobků, které seniorům usnadní a zpříjemní život, totiž nabízí i zajímavý odborný doprovodný program.

Tahákem veletrhu cestovního ruchu FOR TRAVEL bude Cestovatelský festival. Ten nabídne především spoustu zajímavých přednášek doplněných unikátními fotografiemi či promítáním filmů. S cestovatelem Vladimírem Plešingerem se účastníci festivalu vydají do Konga, Tomáš Peterka je zavede do Kolumbie a Daniel Balcar na Papuu Novou Guineu. Těšit se však mohou na povídání o gastronomických specialitách z Holandska a Flander, a pozor: dobroty se budou také ochutnávat!

Něco navíc

Pro návštěvníky celého souboru veletrhů chystají pořadatelé opět velkou soutěž o ceny. Hlavními taháky letošní soutěže budou např. víkendový pobyt pro dvě osoby v italských Alpách nebo zahradní nábytek. Zúčastnit se mohou všichni, kteří vyplní soutěžní lístek, jež naleznou na zadní straně Veletržního průvodce (připravovaného s redakcí Euroveletrhy), vhodí jej v průběhu konání veletrhů do slosovacího boxu a budou mít trochu štěstí. Slavnostní losování proběhne v neděli 8.3. 2008 v 15.00 hod ve vstupní hale PVA Letňany.


Otevírací doba:
10.00 – 18.00 (5. – 7. 3. 2009)
10.00 – 17.00 (8. 3. 2009)

Ceny vstupného:
děti do 6 let: zdarma
žáci, studenti, důchodci, ZTP: 60 Kč
základní vstupné: 100 Kč
rodinné ( 2 dospělí + 2 děti ): 200 Kč

Více se dozvíte na oficiálních webových stránkách FOR HABITAT a FOR KIDS.


Hana Houbičková
Chytrá Žena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
JE TO AŽ V PRAZESmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles