Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzimní Flora Olomouc 2012

9. 10. 2012 | Výstavy
Špičkovou produkci domácích i zahraničních pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava Flora Olomouc 2012. Největší zahradnická akce svého druhu v ČR se uskuteční ve dnech 11. – 14. 10. 2012 na Výstavišti Flora Olomouc – v pavilonech E, G, H, montované hale S a na volných plochách parkového areálu výstaviště ve Smetanových sadech. Brány výstavy Flora Olomouc 2012 budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin, poslední den výstavy do 17 hodin.

V pestrobarevné a voňavé hlavní expozici s názvem "HRAVÝ PODZIM“ (pavilon G) se pod záštitou Ovocnářské unie ČR a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí producenti ovoce a zeleniny. Součástí  expozice bude tradiční soutěž floristů v aranžování květin, tentokrát na ryze podzimní téma "Drak".

Podzimní Flora Olomouc 2012Společnou přehlídku zejména krajových odrůd ovoce, různých druhů zelenin, včelařskými produkty a zahrádkářskou poradnou, připravují pro návštěvníky podzimní Flory i členové Českého zahrádkářského svazu (pavilon H).

Expozici doplní velká přehlídka typického plodu podzimu - tykví nejrůznějších velikostí, tvarů či barev. Milovníci podzimních lesů určitě ocení výstavku hub s mykologickou poradnou. Specifiku podzimní Flory Olomouc, ovocným školkařským výpěstkům, vyhradí pořadatelé venkovní plochy areálu výstaviště u pavilonu G.

Soutěžit se bude nejen v aranžování květin, ale také o nejlépe řešenou expozici, nejlepší výpěstek či kolekci odrůd. Nejmenší návštěvníci se mohou zapojit do výtvarné soutěže "O nejhezčí zeleninovou loutku". Jak už napovídá název, soutěž připravila Zelinářská unie Čech a Moravy, na jejíž stánek mohou děti po celý čtvrtek 11. 10. a v pátek 12. 10. do 15 hodin přinášet soutěžní. 

Přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní 17. festival gastronomie a nápojů OLIMA (pavilon E). Milovníci  dobrého a zdravého jídla i pití se mohou těšit na kvalitní produkci domácích potravinářských firem,  regionálních specialit včetně výrobků oceněných titulem Regionální potravina Olomouckého kraje, Dny moravských vín s každodenními ochutnávkami vín z jednotlivých moravských podoblastí (hala S), na kuchařské a cukrářské klání studentů středních odborných škol a „open“ soutěž o nejlepší ovocný destilát Flora košt. 

Zahrádkáře, chalupáře  a kutily na akci s názvem podzimní Flora Olomouc 2012 určitě zaujmou prodejní zahradnické trhy na venkovních plochách výstaviště s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných, ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb.

Volné chvíle si mohou návštěvníci Podzimní Flora Olomouc 2012výstavy podzimní Flora Olomouc 2012 zpestřit návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které jim budou otevřeny zdarma, či  zábavným doprovodným programem s hudbou, nabídkou moravských vín a dobrého burčáku.

V sobotu 13. 10. (od 10 do 16 hodin v Rudolfově aleji) obohatí podzimní Floru Olomouc doprovodný program "Oslavy lesa na Floře". Na akci, která má malým i velkým návštěvníkům přiblížit bohatství olomouckých lesů, práci lesníků či ochranu přírody, plná her a soutěží o ceny, s poradnami, vystoupením sokolníků, kynologů, loveckých trubačů, ukázkami prací v lese, řezbářských a truhlářských dovedností, a také nabídkami lahůdek myslivecké kuchyně, je vstup zdarma.

Vstupné na akci s názvem podzimní Flora Olomouc 2012:

100 Kč - plnoplátci,  80 Kč - studenti, důchodci, 40 Kč - děti od 6 do 15 let, 210 Kč -  rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti), zdarma - děti do 10 let v doprovodu rodičů, na průkaz ZTP a ZTP-P. Speciální sleva pro školní výpravy: Vstupné pro žáky a studenty v doprovodu pedagoga v  počtu nejméně 10 osob je 15 korun.

Podzimní Flora Olomouc 2012 bude probíhat
ve dnech 11. – 14. 10. 2012 na Výstavišti Flora Olomouc


Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Krasne,chutne zaroven.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Každý rok se obdivuji krásám našich pěstitelů krásných květin.
Obrázek uživatelky
profil
kdyby někdo jel se mnou hned bych jela, na Floru se těším už několik let, ale bohužel jsem se tam ještě nedostala Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
letos mi to nevyšlo
Obrázek uživatelky
profil
to by se mi líbiloSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles