Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bylinky pro děti a maminky

26. 01. 2009 | Knižní tipy
Autorka: Magdaléna Staňková-Kröhnová
Vydala: Grada
Rok vydání: 1/2009
Formát: 16 x 23 mm
Vazba: pevná
Počet stran: 240 str.
Cena: 399 Kč


Knížka Bylinky pro děti a maminky je určená pro všechny maminky, které chtějí používat dostupné přírodní prostředky pro zdraví své a svých dětí.

Publikace Bylinky pro děti a maminky je přehledná a především srozumitelná pro české maminky, zaměřuje se na využití fytoterapie a zdravé přírodní stravy v těhotenství, při kojení, v mateřství a pro děti. Vychází z lidových tradic, nabízí zdravé recepty a nápady na využití rostlin při tvoření s dětmi.

Ukázka z knihy Bylinky pro děti a maminky:

Bylinky pro děti a maminkyCibule kuchyňská

CIBULE se k nám dostala z Asie a pěstuje se jako zelenina od nejstarších dob po celém světě. Znali již ve starém Egyptě, jedli ji dělníci při stavění pyramid. V Řecku a Římě se dávala vojákům, aby jim dodávala sílu a odvahu. V zemích, kde je zvykem pojídat denně syrovou cibuli, se prý téměř nevyskytuje rakovina. Podle lidového pořekadla je účinným všelékem: „Cibule! Z tvého objetí uprchne každá nemoc.„ Zelená sestřička cibule – PAŽITKA pobřežní roste planě v Evropě, Asii a severní Americe a pěstuje se jako nenáročná a oblíbená zelenina s cibulovou chutí, husté trsy dutých lístků vyrůstají z drobných cibulek.

CO OBSAHUJE A JAK PŮSOBÍ
CIBULE obsahuje antibakteriální látky, silici s des-infekčním účinkem, fosfor, vápník, fluor, železo, jód a selen, vitamíny C, B, A, E. Cibule působí pre-ventivně proti chřipce a bakteriálním infekcím, infekčním zánětlivým onemocněním, zlepšuje imunitu, posiluje cévy, utišuje kašel, napo-máhá vykašlávání, tiší bolest, pomáhá při angíně a snižuje krevní tlak. Povzbuzuje také chuť k jídlu a trávení, snižuje hladinu tuku v krvi, čistí krev, je močopudná a podporuje růst vlasů. ZELENÁ CIBULOVÁ NAŤ A JARNÍ PAŽITKA jsou hlavně v předjaří výborným zdrojem vitamínů C, A, B2 a minerálů, především vápníku a železa, fosforu, draslíku a dalších. Cibuli lze využít jako první pomoc při bodnutí hmyzem a na rány a spáleniny u dospělých: rozkrojenou cibuli řez-nou plochou přiložíme na postižené místo a potí-ráme 1–2 minuty. U dětí použijeme v přírodě spíš jitrocel nebo netřesk. Všechny cibulovité rostliny mají zahřívající účinek.

PRO ZDRAVÍ TĚLA
Cibulový sirup proti kašli: 1 pokrájenou cibuli zasypeme cukrem nebo smícháme s medem. Čer-stvou šťávu, kterou cibule pustí podáváme po lžič-kách při potížích. V chladničce neskladujeme déle než 24 hodin.


Knihu Bylinky pro děti a maminky si můžete zakoupit  v nakladatelství GRADA.


Čtěte také:
Bylinky a bylinné čaje pro miminka
Síla bylin, návrat k přírodě
Bylinky v těhotenství


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
¨Většina lékařů a farmaceutiků to neradi slyší, ale mnoho bab kořenářek vědí své. Nač si ničit zdraví chemií, když příroda pomáhá. Jistě jsou nemoci, kde se bez léků neobejdeme, tady je třeba si dt pozor na šarlatány.
Obrázek uživatelky
profil
Určitě se jedná o dobrou knížku, která vám poradí jaké přírodní prostředky používat pro své zdraví i pro zdraví vašich dětí. Bylinné čaje také hodně používám.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles