Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co s pupínky ze sluníčka aneb sluneční alergie

6. 08. 2012 | Péče o tělo
Máte rádi opalování a pro krásně snědou pokožku byste vydrželi vystavovat své tělo slunci celé hodiny? Naskočila vám však po opalování nebo dlouhém pobytu na sluníčku vyrážka na určitých částech těla nebo vás trápí malé puchýřky? Pak možná právě vy patříte k lidem s citlivou kůží, které postihla takzvaná sluneční alergie.

Nežádoucí projevy opalování

Ekzémy a puchýřky se mohou objevit už při prvních jarních paprscích a samozřejmě také po slunění v parném létě. Proto se s alergií na slunce setkáváme nejčastěji při příjezdu na dovolenou k moři, kdy kůže ještě není na slunce dostatečně zvyklá. Projevy sluneční alergie můžeme rozpoznat za několik hodin až dní po slunění. Může se jednat o drobnou krupičku, svědivé zarudnutí nebo mokvavé puchýřky. Sluneční „alergie“ není skutečnou alergií v pravém slova smyslu. Vše je způsobeno UV zářením, při kterém v lidském těle vzniká alergen, který následně vyvolává alergickou reakci na kůži. Kdo se s alergií na sluníčko setkal, jistě ví, že se nejedná o nic příjemného. A lidem s citlivou pokožkou hrozí nejen snadné spálení kůže, ale také sluneční kopřivka či ekzém, které se mohou dokonce stát chronickými. Každopádně vězte, že nejste na trápení se sluneční alergií sami. Kopřivka ze sluníčka postihuje vysoké procento populace, zejména pak ženy mezi dvacátým a čtyřicátým rokem.

Co s pupínky ze sluníčka aneb sluneční alergieBraňte se s předstihem

Pokud nechcete nechat nic náhodě, dopřejte svému tělu intenzivní výživnou kúru v podobě speciálních doplňků stravy. Ideální jsou takové, které obsahují všechny důležité antioxidanty. Výhodou přípravků k vnitřnímu užívání je, že připravují pleť na UV záření s předstihem. Co vás jistě potěší, je fakt, že sluneční kopřivku nebo chcete-li alergii na sluníčko tak můžete vlastní snahou zmírnit. Všimněte si například, že pokud po příjezdu k moři trpíte drobnými puchýřky, intenzita jejich výskytu se s postupujícími dny v přímořském letovisku snižuje, až nakonec zjistíte, že alergie zmizela úplně. Je to tím, že tělo vydatnému slunečnímu záření postupem času přivykne. Po návratu od moře se v dané sezóně problémy zpravidla již nevracejí. Lékaři často doporučují předsezónní léčbu „světlem“. Co to znamená? Jedná se o postupnou přípravu citlivé kůže na slunce malými, pravidelnými a stoupajícími dávkami UVA a UVB záření například v soláriích.

Na co určitě nezapomínejte

Vždy používejte pouze ty nejkvalitnější opalovací krémy s vysokým ochranným faktorem. Kupujte je v lékárně a vybírejte z těch určených speciálně pro citlivou pokožku. Zpočátku opalování vystavujte nezakrytou pokožku delší dobu slunci jen po ránu a v podvečer nebo když je pod mrakem. Chraňte pleť i zevnitř. Jezte potraviny bohaté na antioxidanty (především selen, zinek, betakaroten, vitamíny C a E). Podporují zhnědnutí pokožky a působí proti škodlivým volným radikálům. Pomáhají také mléčné výrobky. Nejenže třeba přikládáním chladivého tvarohu zklidníte rozpálenou pokožku, pokrmy obsahující vápník mají i ochranné a reparační účinky na pleť. Pamatujte, že účinná je jedině ochrana komplexní.

Pokud se vyrážka přesto vyskytne a přetrvává-li týden či delší dobu a nic nepomáhá, pak je nejlepším řešením vyhledat lékaře. Na sluneční alergii totiž existují různé léky a masti, které vám od tohoto problému brzy uleví.


Autor: Evabel
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
alove Vera je dobra jak na ochranu pokozky pred opalovanim, tak i po opalovani. vrele doporucuji.
Obrázek uživatelky
profil
děkuji za užitečné příspěvkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já se sluníčku už několik let vyhýbám,a když jdu ven používám jen Daylong..

Jak píší holky..Lidl neodsuzuji, mají i dobré výrobky..
Obrázek uživatelky
profil
ano, Lidl podle D-Testu vychází moc dobře, např. jejich šampon na vlasy Cien byl lepší než všechny ty drahé značkové
Obrázek uživatelky
profil
tomu divila, ale opakovaně jsem se setkala s tím, že v nějakých testech vyšly dobře krémy z Lidlu. Bylo to i v televizi, že se dělaly testy krémů na opalování a že ty nejdražší a navíc z lékárny nebyly vůbec tak kvalitní.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles