Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čtyři kroky ke správnému čištění zubů

1. 09. 2022 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

V drogeriích i na internetu narazíte na nepřeberné množství produktů pro dentální hygienu. Ke správnému čištění zubů jsou třeba čtyři pomocníci – zubní kartáček, zubní pasta, mezizubní kartáček a ústní voda. Jak mezi nimi vybrat?

Správný zubní kartáček


Základem důkladného čištění je mechanické narušení a odstranění zubního plaku. Při jeho hromadění dochází k odvápnění skloviny a vzniku zubního kazu. Správný zubní kartáček by měl mít hustá, rovně střižená vlákna, která se nejlépe přizpůsobí tvaru zubů. Podle velikosti úst lze vybrat také hlavičku kartáčku. Pokud máte menší ústa a čistíte si zuby kartáčkem s větší hlavičkou, hůře se dostanete k zadním zubům, které mají největší sklon ke vzniku kazů. Podle vašich preferencí vybírejte i tvrdost kartáčku. Čím měkčí kartáček, tím jemnější čištění, ale je třeba se věnovat čištění déle. Při přechodu z tvrdého kartáčku doporučujeme zvolit kartáčky s označením soft.

I když vyberete ten nejlepší kartáček, jste stále na začátku cesty k dobře vyčištěným zubům. Je třeba ovládat správnou techniku čištění, abyste si nepoškodili zuby nebo dásně. Poradit vám může dentální hygienistka.
Čtyři kroky ke správnému čištění zubů

Zubní pasty 


Zubní pasty figurují pouze jako doplněk správného použití zubního kartáčku. Pasty s fluoridy posilují zubní sklovinu a chrání tak zuby před vznikem zubního kazu. Nabídka zubních past je velmi široká. Speciální zubní pasty obsahují výtažky z bylin, které mohou mít vliv na stahování dásní, čímž snižují krvácení dásní.


Mezizubní čištění


Špatné čištění mezizubních prostor stojí za 4 z 5 problému s dásněmi. Běžný kartáček se do prostor mezi zuby nedostane a pasta vás také neochrání. Mezizubní kartáčky jsou proto nejlepšími pomocníky. Při návštěvě dentální hygieny vám poradí správnou velikost kartáčků pro vaše mezizubní prostory. Kartáčky stačí používat jednou denně, například večer. Prodlouží čištění zhruba o 30 vteřin a vaše dásně vám poděkují.

Ústní vody


Ústní voda je posledním pomocníkem v čištění zubů. Spolehlivě odstraní zbylé nečistoty a osvěží dech. Ta bez alkoholu nevysušuje ústa, takže udrží déle svěží pocit. Speciální ústní vody pomohou kontrolovat neodstraněný zubní plak a vody s obsahem chlorhexidinu zase oceníte při krvácení dásní nebo při aftách. Pozor, ústní voda nenahrazuje čištění zubů, a to ani během dne.

Autor: nazuby.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !