Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dámy, na slovíčko…

26. 06. 2020 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Menstruace je pro ženu nezbytnou známkou jejího aktivního reprodukčního života. Již od prvních měsíčků až do přechodu, je každý měsíc součástí běžného životního stylu. Pryč jsou doby, kdy se ženy v době menstruace vyřazovaly ze společnosti ostatních, označovaly se za nečisté, či se samy styděly chodit ven. Ať již ze strachu před „protečením“, či se vzdávaly aktivního pohybu, sportu, anebo návštěv koupaliště.

Jediné, co zůstalo zachováno, je potřeba dokonalé hygieny v tomto období. Dokonce i v současném světě je bohužel na světě spousta žen, které si nemohou hygienické potřeby dovolit. My v naší zemi toto naštěstí řešit nemusíme. Ale nastává nám další problém. Umíte se vůbec ve všech těch hygienických potřebách orientovat?

bavlnaStručný popis dostupných produktů


Existují dva základní typy menstruačních produktů - interní a externí. První jsou navrženy tak, aby shromažďovaly menstruační tekutinu v těle (tampony, kalíšky, houby). Druhý, jak jejich název napovídá, zachycuje menstruační krev mimo tělo (vložky). Vložky mají spoustu variant. Je jedno, která paní z reklamy na vás působí bezstarostněji a přesvědčivěji. Vložky plní stále jeden účel.

Zajímalo vás někdy, z čeho jsou menstruační produkty vyrobeny?


Většina konvenčních hygienických vložek je vyrobena z plastů nebo jejich derivátů.  Věřte, nebo ne, ale až 90% hygienických vložek je tvořeno „plasty“. Polymery se používají jako superabsorpční jádro. Navíc, aby byly vložky krásně bílé, jako zuby veselé paní z reklamy, bělí se chlórem, navíc ženy, které preferují parfemované vložky, vystavují svoji pokožku dalším a dalším chemickým koktejlům. Vložky přicházejí do přímého kontaktu s kůží a mohou způsobit alergie, vyrážky, svědění a úporné výtoky. Spousta žen se diví, že trpí opakovaně kvasinkovou infekcí, přestože byly přeléčeny u svého gynekologa, na vině jsou velmi často neprodyšné prádlo a vložky z „plastu“, pod kterými pokožka genitálu prostě „nedýchá“, zapařuje se a vytváří perfektní prostředí pro množení bakterií.

V poslední době získávají popularitu opakovaně použitelné hygienické vložky z bavlny a zejména biologicky rozložitelné, organické vložky a tampóny, a kompostovatelné menstruační produkty, a to i přes odrazující vyšší pořizovací ceny. Nejenže nezanechávají takovou katastrofickou ekologickou stopu, ale ženy se vracejí k přírodním materiálům už jen proto, aby svůj organismus nevystavovaly potenciálně toxickým látkám.

Pokud vás trápí alergie na parfémované hygienické potřeby, či trpíte vlekoucími se výtoky, vaše motivace zkusit dámské hygienické vložky z eko bavlny jistě větší, ale pokud vás zajímá i ekologická stránka věci  - věděly jste, že běžná žena za svůj život spotřebuje přes 10 000 vložek a tampónů?

Jistě cítíte, jak velké zatížení to pro přírodu je. Navíc, pokud jsou na výrobu použity deriváty plastů, o jejich rozložitelnosti si umíte vytvořit svou představu. Hygienické vložky, které mají vrchní potah na bázi organických rostlin s absorpčním jádrem obsahujícím kukuřici, bambus, dřevo, banány, jutovou buničinu nebo celulózu a tedy jsou bez jakýchkoli plastů, chloru, latexu, hedvábí, chemických přísad nebo barviv, se klasifikují jako biologicky rozložitelné vložky. Díky tomu jsou plně kompostovatelné a snižuje se hromadění plastového odpadu.

Některé výhody vložek z eko bavlny:


1. Nedráždí citlivou pokožku genitálií, pokožku nealergizují, neobsahují škodlivé chemikálie.
2. Organické vložky y jsou vyrobeny z látek, které nepoškozují reprodukční orgány.
3. Neobsahují plasty. Výběrem organických, biologicky rozložitelných hygienických vložek používáte produkt, který neobsahuje žádný plast.
4. Jsou šetrné k životnímu prostředí. Běžné hygienické vložky jsou zdrojem velkého objemu plastového odpadu. Je dobře známo, že se plasty v přírodě rozkládají až po dobu 500 let. Spalování není řešením tohoto nebezpečí pro životní prostředí, protože uvolňuje toxické výpary dále znečišťující ovzduší.
5. Organické vložky nejsou bělené chlorem ani neobsahují dioxiny, které mohou způsobit nebezpečné choroby, jako je rakovina děložního čípku, potraty, vrozené vady u potomků a mimoděložní těhotenství.
6. Při spalování ve spalovnách dochází u běžných vložek k uvolňování dioxinu.  Polymerový absorbent používaný ve vložkách, uvolňuje dioxin při kontaktu se vzduchem nebo při spalování. Výpary dioxinů jsou toxické a způsobují závažné znečištění ovzduší.
7. Vzhledem k nepřítomnosti syntetického materiálu gynekologové doporučují organické vložky svým pacientkám, protože se u nich snižují rizika infekcí, vyrážek, alergií a výtoků.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !