Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dětský domácí lékař - klíč k rychlému uzdravení

28. 11. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Dětský domácí lékař
Podtitul: klíč k rychlému uzdravení
Autorka: Ursula Keicher
Nakladatelství: cPress
Formát: 210x185 mm
Brožovaná vazba
Datum vydání: 12.09.2012
Počet stran: 132
Cena: 246 Kč

Pokud chcete vědět, jaká nemoc trápí vaše dítě (dříve než se odeberete k lékaři), a pokud patříte mezi příznivce šetrné domácí léčby, pak tato kniha a její praktický přehledný systém vám v tom určitě pomůže. V kapitolách tematicky řazených podle částí lidského těla a podle nemocí dojdete s pomocí pěti otázek k pravděpodobné diagnóze vašeho dítěte, a získáte rady, co v tuto chvíli máte udělat.

Dětský domácí lékař - klíč k rychlému uzdraveníTaké se dozvíte, jak bude v takovém případě postupovat lékař. Pokud se jedná o závažnější zdravotní stav, pak v knize naleznete upozornění, abyste vyhledali lékařskou pomoc. Nemusíte se tedy obávat, že podceníte závažnost situace.

Autorka vám poradí, jaké čaje, zábaly, koupele, obklady, bylinky, masti, homeopatika či další domácí prostředky máte k léčbě svého dítěte použít. V zadní části knihy navíc naleznete přehled vhodných homeopatik a recepty na velký počet doma připravovaných léčivých přípravků.

Ukázka z knihy Dětský domácí lékař:


Poruchy spánku/Noční můry

Dětské poruchy spánku nejsou žádnou vzácností a mohou být velmi zatěžující. Rozlišují se poruchy usínání a spánku. Obojí může mít nejrůznější příčiny. Kojenci, kteří se v noci stále znovu probouzejí, možná spali příliš dlouho přes den – jejich rytmus dne a noci se převrátil. Nebo miminka během dne přijala příliš málo kalorií a mají v noci hlad.

To často souvisí s růstovými posuny, při kterých dětská potřeba živin prudce stoupá. U starších dětí mohou poruchy spánku souviset s nadměrnou konzumací nápojů s obsahem kofeinu, jako je kola. Také dlouhé dívání na televizi nebo hraní počítačových her ve večerních hodinách mohou odpovídat za to, že dítě nemůže spát. 

Při poruchách usínání se v zásadě doporučuje pevný rituál usínání, při kterém děti „vypnou“ a zklidní se. Modlitba na dobrou noc, pohádka před spaním nebo ukolébavka uvolňují a signalizují dítěti, že je čas jít spát. Při pravidelných nebo stále se opakujících poruchách usínání či spánku by měla být pochopitelně vždy odstraněna jejich příčina – jako třeba skrývané
starosti.

Pomoci může i doprovodná homeopaticko-konstituční léčba zkušeného klasického homeopata, který může být zároveň i lékařem. Některé děti trpí nočními můrami. To se týká zejména citlivých dětí, které si s sebou do postýlky berou i zážitky z celého dne a ve spánku je zpracovávají.

Dbejte na to, aby večerní hodiny probíhaly poklidně, a vyhněte se příliš napínavým televizním filmům nebo počítačovým hrám. Někdy pomáhá blahodárná večerní masáž, teplá koupel nohou nebo šálek meduňkového čaje. Také lapač snů, umístěný nad postýlkou nebo v podobě plyšového zvířátka, může dítě ochránit před zlými sny.

Tuto knihu Dětský domácí lékař - klíč k rychlému uzdravení koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Computer press.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !