Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dítě v současné české fotografii

25. 12. 2013 | Knižní tipy
Název knihy: Dítě v současné české fotografii
Vydavatel: B.I.G. Prague
Autoři: čeští fotografové
Kvalitní materiál, dárkový formát
Formát: 140 x 160 cm
Cena: 90 - 200 Kč (dle počtu kusů)

Umělecky hodnotné kalendáře, jejichž každoročním prodejem získávala Nadace Naše dítě prostředky na svoji činnost, letos poprvé nahradila fotografická knížka. Publikace nazvaná Dítě v současné české fotografii, která vyšla na začátku prosince, ukazuje děti a jejich svět zachycený objektivy čtrnácti předních českých fotografů.

Nápad se zrodil v komunikační agentuře B.I.G. Prague, která stojí za jeho realizací a která v uplynulých deseti letech pro nadaci vytvářela v součinnosti se známými českými výtvarníky a fotografy atraktivní sponzorské kalendáře, mj. s kresbami Josefa Čapka (2011) či fotografiemi Sáry Saudkové (2007).

Dítě v současné české fotografiiKe spolupráci na knížce přizvala agentura čtrnáct současných českých fotografů, které kromě Václava Jiráska, zakládajícího člena umělecké skupiny Bratrstvo, spojuje účast na výstavě Vnitřní okruh v současné české fotografii, která probíhala v kurátorském výběru prof. Vladimíra Birguse v Praze a následně v zúženém výběru v Bratislavě.

Publikace Dítě v současné české fotografii přináší zevrubný pohled na dětství. Střídají se v ní intimně laděné obrázky z rodinných alb Václava Jiráska, Dity Pepe, Anny Gutové, Libora Fojtíka, Barbory Kuklíkové, Sylvy Francové a Venduly Knopové se stylizovanými fotografiemi Jaroslava Kociána, Barbory Bálkové, Michaely Čejkové a Juliany Křížové.

Tento pestrý výběr doplňují dokumentární fotografie Libuše Jarcovjákové a Václava Podestáta. Odlišnou techniku fotografie a svébytný přístup k tématu představují abstraktní snímky Jolany Havelkové, která v cyklu Pravidelná dávka emocí zaznamenává vysvlečené a ledabyle pohozené oblečení svého syna, které se jedním gestem proměňuje ve zvláštní objekty.

Publikaci Dítě v současné české fotografii je možné objednávat na Big-Prague.cz nebo Naše dítě.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !