Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Madagaskar - jak to všechno začalo

6. 11. 2008 | Televizní tipy

Už třináctého listopadu bude mít v našich kinech premiéru film Madagaskar 2. Pojďme si tedy nejprve společně připomenout, čím to vlastně všechno začalo.

Madagaskar  jsme v našich kinech mohli poprvé vidět v červnu 2005. Animátoři studia Dreamworks rozhodně nešlápli vedle, když jako hrdiny příběhu zvolili čtveřici zvířecích celebrit z Central Park ZOO V New Yorku. Nejlepší přátelé lev Alex, hrošice Glórie a žirafák Melman si užívají bezstarostného života a péče skvělých ošetřovatelů. Společně si trošku utahují z dalšího kamaráda, trochu dobrodružného zebráka Martyho.

 To ovšem netuší, jaké překvapení jim Marty připraví v den svých desátých narozenin. Uprchne totiž ze zoo, a když se ho Alex, Glórie a Melman snaží dostat zpět, jsou všichni společně chyceni a shodou náhod se octnou ve svém „pravém domově“ africkém ostrově Madagaskaru. Onou shodou náhod však nemyslím počasí, špatně označené lodě a jiné obyčejné věci. Ne ne, všechno to mají na svědomí mafiánští tučňáci, taktéž uprchlí ze zoo, organizující svou vlastní Mission impossible za svobodou.

MadagaskarMadagaskar






Život ve volné přírodě také není tak lehký, jak se zdá. Třeba úplně obyčejné shánění potravy (ošetřovatele tady zkrátka nenajdete) se změní v sérii tragikomických zápletek a gagů. Nejhůře je na tom lev Alex, který se neustále zmítá mezi Martym jako nejlepším kamarádem a zebřími steaky.

Naši přátelé brzy zjistí, že na ostrově Madagaskaru nejsou sami. Narazí na skupinku lemurů s trochu trhlým králem Jelimánem, který ze všeho nejradši pořádá pěkně divoké rave parties. Mimochodem písnička „Já tak rád trsám, trsám,“ je asi nejpovedenější z celého filmu. Poté, co se Alex vypořádá s fosami (pěkně mlsnými malými šelmičkami), je král pozve do svého trůního sálu alias zříceného letadla v koruně obřího baobabu.

MadagaskarMadagaskar






Nicméně naši velkoměstem zhýčkaní hrdinové se stále nevzdávají svého snu a dál se zkouší z Madagaskaru dostat. Obří pochodeň a nápisy z mušlí patří mezi „normálnější“ způsoby. (Tučnáci mezitím pokračují ve své cestě na Antarktidu). Alexe ale trápí ještě jeden velký problém – hlad. Pomeranči nebo kokosem lva zkrátka nenakrmíte, to zebra by se hodila lépe. Závěr filmu proto patří divoké honičce, kterou si diváci opravdu užijí. Chvíli honí Alex Martyho, aby ho sežral, potom zase Marty Alexe, aby ho ujistil, že si z toho nic nedělá.

Nečekaná naděje na záchranu objevivší se lodí se ukáže jako lichá, protože z lodi se vyhrnou nám už dobře známí (a značně překvapení) tučňáci.

A jak to všechno skončí? No jak jinak než dobře. Alex, Glórie i Melman se s životem na ostrově smíří a začíná se jim dokonce líbit. Nemalou zásluhu na tom určitě má i Alexovo „přeučení“ z masa na mořské ryby. A Marty? Jeho postoj můžeme charakterizovat jedinou větou: „Já vám to říkal!“

MadagaskarMadagaskar







Film Madagaskar otevírá divákům nové obzory. Vsadím se, že jste netušili, že i hroši mohou být sexy a skotačení zebry a lva na liánách po tarzanovském způsobu také nepatří mezi běžnou podívanou. Tučnáci oslovující se mezi sebou Kowalski nebo kápo rovněž nemají chybu a lemuří král Jelimán se stovkami poddaných je prostě úžasný. Poslední hold vzdejme animátorům za jejich realisticky ztvárněnou pláž, moře, písek atd.

originále mluví naše hrdiny takoví herci, jako Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer nebo Jada Pinkett-Smith, ale čeští dabéři nejsou o nic horší.

V českém znění filmu Madagaskar hrají: 

Filip Blažek, Filip Švarc, Miroslava Pleštilová, Václav Vydra, Zbyněk Pantůček a další.

Chcete vědět, jaká další dobrodružství na naše hrdiny ještě čekají? Čtěte také pokračování: Film Madagaskar 2 - Útěk do Afriky


Zdroj: BONTONFILM

Notburga
Chytrážena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
krasna film a grafika
Obrázek uživatelky
profil
Je to bomba film povedl se hodně líbí se dětem i dospělým.
Obrázek uživatelky
profil
Hurá, už se těším. Madagaskar 1 je fakt úžasnej a snad se jim povedla i dvojka. Pevně v to doufám. Jen si zase v kině budu připadat trošku divně, protože do záplavy dětiček a jejich rodičů asi moc nezapadnu. Ale co, vidět to chci, tak musím přinést nějakou oběť.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles