Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

GEN - Galerie elity národa - Milan Uhde

26. 03. 2017 | Televizní tipy
Český spisovatel, dramatik, scenárista, pedagog a politik, významný představitel disentu v pořadu GEN - Galerie elity národa - Milan Uhde.

Narodil se v brněnské rodině právníků a jeho vzpomínky na dětství poznamenal pocit vyřazení. Rodiče ho totiž drželi zavřeného doma, aby byl v bezpečí před nevhodným a nepřátelským chováním okolí, protože maminka byla židovského původu. Za důležitý okamžik svého životního nasměrování považuje rok 1956, kdy v důsledku událostí v Maďarsku ztratil komunistické přesvědčení.

GENPo zveřejnění kritického článku v Rudém právu v roce 1972 se dostal na seznam zakázaných spisovatelů a jeho tvorba se nesměla publikovat. Ačkoliv podle slov jeho přítele Pavla Landovského neměl být nikdy úspěšným politikem, protože prý díky katolické výchově předstupuje před lidi příliš provinile, zanechal Milan Uhde ve vrcholné politice přinejmenším stejně výraznou stopu jako v literatuře.

GEN - Galerie elity národa - Milan Uhde můžete sledovat 26. 3. 2017 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !