Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hubněte rychleji díky jednoduchým trikům

17. 08. 2016 | Diety
Všichni správně tušíme, že klíčem ke štíhlé linii je snížit příjem kalorií, hlídat si pestrost a vyváženost stravy a zároveň do svého denního harmonogramu zapojit více pohybu. Pak už stačí obrnit se trpělivostí a čekat, až se dostaví první výsledky. Příliš rychlé hubnutí je nezdravé, existují ovšem triky, jak hubnutí podpořit, aby se kýžené úbytky na váze dostavily rychleji a zároveň nebylo ohroženo vaše zdraví.

Hubnout bychom neměli příliš drasticky, jinak hazardujeme se zdravím a riskujeme zrádný jo-jo efekt. Ideální tempo hubnutí je vždy individuální, záleží totiž na několika proměnných, s nimiž stojíte na startovní čáře. Je to především věk, fyzická kondice, pohlaví a genetická výbava. Pro orientaci, odborníci se shodují na hranici zdravého úbytku v rozmezí 0,5 až 1,5 kilogramu za týden. Velkým rizikem rychlého hubnutí je kromě jo-jo efektu i odvodnění organismu, ztráta svalové hmoty a vyšší riziko kardiovaskulárních nemocí, rakoviny a diabetu. Při hubnutí byste se nikdy neměli cítit unavení, bez nálady a hladoví. Pomocí jednoduchých opatření můžete snadno podpořit spalovací procesy ve vašem těle, aniž by tím organismus strádal. Výsledky se tak dostaví rychleji.

Hlad je převlečená žízeň


Na tomto okřídleném hesle je mnoho pravdy. Během dne dbejte na dostatečný přísun tekutin. Základním prvkem pitného režimu je čistá neperlivá voda, nutná pro zdravé fungování vnitřních orgánů a hydrataci zevnitř. Ačkoli byste neměli nahrazovat vydatné jídlo pouhou konzumací vody, vyplatí se mít skleničku s vodou při ruce, až vás bude honit mlsná.

S jídlem nespěchejte


Existuje řada výzkumů, které prokazují vztah mezi pomalým, soustředěným jezením a tendencí přibírat kilogramy. Závěry přinášejí jasné zjištění, ti, kdo své jídlo konzumují pomaleji a plně se soustředí pouze na žvýkání, mají menší sklony k tloustnutí. Pocit sytosti je v podstatě signál vyslaný do mozku. Pokud budete poctivě žvýkat a užívat si konzumaci jídla, mozek stihne dostat signál o sytosti a vy budete moci včas přestat. Pokud se totiž bezhlavě ládujeme a jídlo do sebe sypeme bez rozmyslu, stává se, že toho spořádáme mnohem více, než kolik k zasycení potřebujeme.

Hodně spěte


Dostatek zdravého, kvalitního spánku dokáže napomáhat hubnutí. Tělo je pak odpočaté, plné energie, naproti tomu unavené, nevyspalé tělo vyžaduje doplnění energie k běžnému fungování odjinud. Nevyspalost tak řada z nás na sobě pocítí zvýšeným apetitem.

Přemýšlejte pozitivně


Když hubnete, je také důležité nastavení mysli. Diety jsou většinou spojené s různými restrikcemi, kdy si zakazujeme oblíbené potraviny a nutíme se na ně nemyslet. Ale jak to tak bývá, zakázané ovoce nás nejvíce láká. Zkuste při změně jídelníčku myslet ne na to, čeho se budete muset vzdát, ale na to, co nového do svého stravování zařadíte.


Zdroj: ZPMVČR


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !