Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hubnutí dnes a denně

15. 02. 2017 | Diety
Hubnutí je téma, které neubírá na aktuálnosti snad po celý rok. Hubneme po Vánocích, před začátkem plavkové sezóny i během léta a na podzim se také snažíme nějaké to kilo sundat, abychom měli „rezervy“ na vánoční mlsání. Ze všech médií se na nás hrne spousta osvědčených tipů a triků, jak zhubnout. Nalézáme rady, jak rychle shodit přebytečná kila i cesty, které jsou delší, ale výsledek může být dlouhodobější. Člověk, který se rozhodl zhubnout, tak může vybírat z celé škály možností od úpravy jídelníčku a zařazení pohybu přes hubnoucí drinky a náhražky stravy
až po nejméně vhodnou cestu – hladovění.

Hladovění je způsob hubnutí, který si i dnes ještě stále volí mnoho lidí. Je pravdou, že tělo na chvíli zhubne. Hladovět se ale nedá věčně a výsledek takového shazování kil bývá krátkodobý, a mnohdy jedinec končí s větší váhou, než jakou měl na začátku. Vyhladovělému tělu navíc chybí potřebné vitaminy a minerály, což může vést ke zdravotním komplikacím.

hubnutíIdeálním způsobem hubnutí, který nezatěžuje organismus, je úprava jídelníčku a zařazení pohybu. Pokud se chystáte hubnout radikálněji, je vhodné se alespoň z počátku poradit s odborníky, jako jsou výživoví poradci nebo fitness trenéři. Proces shazování kil je pak vhodné podpořit správnými doplňky stravy. Ačkoliv to málo lidí ví, ideálním přípravkem na podporu hubnutí vitamin skupiny B. Ten se podílí na základních metabolických procesech, které jsou nezbytné ke správnému fungování lidského organismu. Velká část z nich má vliv na metabolismus tuků a cukrů. Jsou proto skvělým pomocníkem při hubnutí.

Kromě toho, že B-komplex pomáhá při hubnutí, má i řadu dalších pozitivních účinků. Například vitamin B1 napomáhá organismu vyrovnat se s únavou a zvýšenou zátěží nervového systému, Biotin má pozitivní vliv na pokožku a vitamin B12 bojuje proti chudokrevnosti a pomáhá zlepšit paměť.

Vitaminy skupiny B si lidské tělo neumí vyrobit a ve většině případů je také neumí skladovat v těle delší dobu. Pravidelný příjem „béček“ je tedy velmi důležitý. Ať už ve formě tabletky, která obsahuje optimální množství jednotlivých vitaminů nebo v podobě vyváženého jídelníčku, který bude obsahovat potraviny bohaté na jednotlivé vitaminy B.

Hubnutí jako zábava

Pokud si proces hubnutí nastavíte tak, že vás bude opravdu bavit, máte téměř vyhráno. Je proto vhodné zvolit nejen správný jídelníček a pohyb, ale také se odměnit za výsledky (nebo za snahu). Jedním ze způsobů, jak potěšit svou mysl i tělo, je dopřát si příjemnou péči, ideálně proceduru, která podporuje samotné hubnutí.

Mezi vhodnou péči patří například bahenní zábal s mořskou řasou. Zábal napomáhá k odstraňování projevů celulitidy a pomerančové kůže. Při opakované aplikaci zpevňuje a zeštíhluje postavu, navíc vyživuje a změkčuje pokožku. Mořská řasa podporuje prokrvení pokožky, detoxikaci organismu a přispívá k odbourávání podkožního tuku na problémových partiích. Zábal je vhodné doplnit o skořicovou masáž, která rovněž pomáhá zmenšit tukovou tkáň a působí proti celulitidě.

Drobné změny a zdravý rozum

Hubnutí neznamená nutně striktní dietu. Často stačí jen používat zdravý rozum a udělat několik malých změn v životosprávě.
I drobné změny v jídelníčku mohou mít zásadní efekt. Stačí nahradit některé složky potravy těmi méně škodlivými a zdravějšími. Je vhodné omezit zbytečný přísun cukru, například v podobě slazených limonád nebo slazeného čaje. Samozřejmě každý občas zhřešíme, ale mléčnou sladkou čokoládu můžeme nahradit kvalitní hořkou, která uspokojí naše chuťové pohárky, a nemusíme si jí tolik vyčítat.
Cestou k úspěchu při hubnutí a udržení optimální váhy je rovněž pravidelné cvičení nebo jiná fyzická aktivita. Nemusí se přitom jednat o hodiny strávené v posilovně nebo běháním, často stačí i pravidelné delší procházky.

Zdroj, foto: Pharma Future


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !