Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 11.06. 2024
Dnes má svátek Bruno
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hugo a jeho velký objev

14. 01. 2012 | Novinky
Jeden z nejslavnějších režisérů naší éry vás zve na úžasnou výpravu. Když o nějakém filmu řekne režisér Avataru James Cameron, že lepší 3-D dosud v kině neviděl, nejedná se o jen tak ledajaký kompliment. A přestože je Martin Scorsese, žijící legenda mezi filmovými tvůrci, na pochvaly zvyklá, ve filmu Hugo a jeho velký objev se mu podařilo stvořit něco, čemu se bez uvozovek říká mistrovský kousek.

Ještě obdivuhodnější je, že přitom nezapomněl ani na diváky, které čeká jeden z nejsilnějších filmových zážitků za posledních pár let. Hugo Cabret (Asa Butterfield) je neobyčejný kluk, který po otcově smrti žije na pařížském vlakovém nádraží u strýce alkoholika, jenž tu pracuje jako seřizovač nádražních hodin.

Hugo a jeho velký objevPo tátovi Hugo zdědil vynalézavost a robota s klíčovou dírkou ve tvaru srdce, který možná ožije, pokud se do ní vloží ten správný klíč, a předá chlapci otcův vzkaz. Alespoň v to doufá. Neutišitelná zvědavost přivede Huga k nerudnému prodavači mechanických hraček (Ben Kingsley) a od něj i k jeho chráněnce (Chloe Grace Moretz), která, ač je to neuvěřitelné, drží v rukou klíč k rozluštění Hugovy životní záhady. Jak k němu přišla?

Jaké tajemství skrývá její adoptivní prarodič, že o něm nesmí nikdo mluvit? Skrývá robot skutečně otcův vzkaz? A dokáže Hugo na všechny tyhle otázky odpovědět dřív, než ho dostihne ruka zákona v podobě přísného nádražního hlídače (Sacha Baron Cohen) a pošle ho do sirotčince?

Pro oscarového režiséra Martina Scorseseho je projekt velkorozpočtového 3-D filmu s rodinným charakterem Hugo a jeho velký objev výletem na pro něj naprosto neznámé území, přitom se jedná o jeho srdeční záležitost. Pod povrchem fascinujícího dobrodružství malého kluka z nádraží 30. let minulého století se totiž skrývá ještě jeden, silnější příběh. Ten se vrací ještě o pár let nazpět a vypráví o báječném muži s obrovskou fantazií a kamerou, která psala začátky kinematografie.

Knižní předloha Briana Selznicka se stala celosvětovým fenoménem a k podobnému úspěchu má našlápnuto i filmová adaptace. Hugo a jeho velký objev byl nominován na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší film a o tom, že ho nemine (minimálně) nominace na Oscara ve stejné kategorii, nepochybuje vůbec nikdo.

V těch nejlepších Scorseseho filmech najdete spoustu citu. Jsou plné krásných obrázků a fantastických hereckých výkonů. Hugo se od nich liší v jediné „drobnosti“. Není jen pro dospělé,“ říká producent Graham King.

Premiéra filmu Hugo a jeho velký objev
je naplánovaná na 2. 2. 2012!


Zdroj: Bontonfilm.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !