Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem také naletěla

15. 12. 2019 | Vaše příběhy
Vždy, když jsem četla nebo slyšela, že někdo se nechal zmanipulovat nebo okrást, nemohla jsem to pochopit. Nyní jsem to zažila na vlastní kůži. A nejednalo se o podvodníka školeného.

Před několika měsíci se nám ztratila kočička. Stále jsme věřili, že se vrátí. Ale bohužel se tak nestalo. Byla to kočička mého syna a on její ztrátu velice těžce nesl. Stejně jako my všichni.

Jednou jsem našla na internetu, že někdo celkem blízko prodává kočičku stejného plemena, tříletou. Zavolala jsem na telefonní číslo a pán mi hned řekl, že jede do práce a že mi kočičku doveze na půl cesty. Jak jsem byla nešťastná, hned jsem souhlasila. Což byla má první velká chyba.

"Kočička se jmenuje Amálka, je mazlivá, hodná a kastrovaná", říkal prodejce.
Pán spěchal, prý do práce, kočičku mi rychle předal, vzal peníze a byl pryč.
Když jsme přijeli domů, kočička se vystrašeně schovala za gauč. To jsem pochopila, bála se. Působila změna prostředí. Jenže vylézala jen v noci a snědla, jak se říká, na co přišla.

Po týdnu jsme ji vzali a navštívili s ní veterinární ordinaci. Kočička byla silně zablešená a podle paní doktorky v hrozném stavu. O kastraci se mluvit nedá. Našla se pouze jizvička po císařském řezu.  O zdravotních problémech ani nemá cenu se zmiňovat. Prostě hrůza.

Takže nás čekalo hodně návštěv na veterině a ještě čeká. Zatím máme Amálku asi dva měsíce. Pěkně přibrala na váze, srst už má jemnou. Jen máme ještě jeden velký problém. Nechce se nechat pohladit. Syčí, občas kouše a seká pacičkou. Nevím, co to má znamenat.Také dost často tluče ocáskem. Nevím, zda to znamená nespokojenost. Někdy nejí vůbec delší dobu a když se pak nají hodně, tak občas zvrací. Zřejmě se přejí.

Když si uvědomím, jak jsem se zachovala, tak se už nedivím, že někdo naletí podvodníkovi. Já si nenapsala ani číslo auta. A také jsem si mohla pána vyfotit mobilem. Ale to už je pryč. Jen nás těší, že jsme Amálce poskytli pěkný domov a snad i dobrou péči. Věřím, že se její chování změní a časem se z ní stane přítulnější kočička.

Prodejce nabízí ještě jednu kočičku a i jiná zvířata. Doufám, že mu na to jeho jednání nikdo nenaletí a nebo bude chytřejší než já.
,

Tomiska - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
snad už si kočička zvykla
Obrázek uživatelky
profil
Kocicka je ve velkem stresu.Kocky nikdy nesni vic,nez potrebuji.Doprejte ji mnoho casu😼
Obrázek uživatelky
profil

Je to smutné, že se někteří lidé k té němé tváři i ostatním lidem takhle chovají jenom proto aby vydělali pár korun. Myslím, že jim tyhle peníze stejně žádnou radost nepřinesou.
Škoda, že se s tím vypečeným pánem nedá nic dělat.

Přeji vaší kočičce aby byla v pořádku a našla si k vám důvěru, kterou kvůli špatnému zacházení u předchozího majitele ztratila.
Hodně štěstí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za komentář.Máte pravdu.Ale já nic nezmůžu,protože ten člověk je pro mne nedohledatelný.Radila jsem se na veterině,ale paní doktorka mi řekla,že nejsem jediná,kdo se vyskytl v takové situaci,ale že jsem bez šance něco podniknout.Prostě,moje naivita a přílišná důvěřivost.
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za komentář.Je možné,že máte pravdu.Také mě to napadlo.Amálka si už zvykla.Je už i celkem přítulná.Ale na veterině jsme ještě neskončili.Bude to ještě hodně stát,ale hlavně,že bude v pořádku.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles