Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na svědivou pokožku hlavy? Pomůže správná péče!

5. 03. 2017 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Svědí vás příšerně hlava? Nekončící škrabání vás na veřejnosti dostává do rozpaků? Nejste v tom sami! Vždyť celosvětově nejprodávanějšími šampony jsou právě ty proti lupům. V dnešní době, tolik bazírující na perfektním vzhledu, nikdo z nás netouží neustále si oprašovat „zasněžená“ ramena a probírat se svědící hřívou.

Jak lupy vznikají?


Lupy jsou šupinky odumřelé kůže ve vlasové části hlavy. Nejčastěji jim předchází zarudnutí kůže hlavy – pokožka pak svědí a může být buď vysušená, anebo příliš mastná. Lupy jsou pak viditelné nejenom ve vlasech, ale také u kořínků vlasů, kde ulpívají buď jednotlivě, nebo vytváří shluky, které mohou mít bílou až světle žlutou barvu. Za problémem svědící pokožky hlavy může stát mnoho příčin. Vlasové pokožce neprospívá zimní období, kdy je vzduch sušší, navíc na hlavě nosíme různé pokrývky. Pokožka hlavy může také špatně zareagovat na změnu vlasového přípravku, na stres, nízký přísun vitamínů… Tyto faktory pak mohou vést k přemnožení kvasinky Malassezia furfur, která je sice naší pokožce vlastní, ale její přebujelost potíže s lupy nastartuje a prohlubuje.

šampon Mediket PlusJak se lupů zbavíte?


V případě, že se váš problém s lupy nedaří odstranit, pokožka hlavy svědí, navíc se tvoří nepříjemné stroupky, je jasné, že obyčejný šampon z drogerie nepostačí. Proto je potřebné začít jednat co nejdříve a zajít do lékárny. Ideálním řešením vašeho problému s lupy a svědění kůže může být zklidňující šampon s obsahem vhodných aktivních látek, jako jsou například octopirox nebo climbazol. Tyto látky působí proti již zmiňovaným houbám, bakteriím a kvasinkám rodu Mallasezia furfur. Vhodným přípravkem, který obsahuje kombinaci těchto látek, je například šampon Mediket Plus.

Správná péče o vlasy


Je bláhové domnívat se, že se lupů zbavíte po dvou třech umytích. Pečujte o zdraví pokožky hlavy dlouhodobě! Šampony proti lupům vyžadují pravidelné používání. Při jejich nanášení na vlasy dejte účinným látkám dostatek času, aby mohly do vlasové pokožky proniknout a správně tak působit. Neoplachujte vlasy příliš horkou vodou, při jejich vysoušení nastavte svůj fén raději na chladnější vzduch, předejdete tím zbytečnému vysoušení vlasové pokožky. K česání vybírejte kartáče s přírodními štětinkami, které jsou na hrotech zakulacené – zabráníte tím neustálému zraňování kůže hlavy. Pečlivě si vybírejte, jaké vlasové přípravky budete používat, vyhýbejte se agresivnějšímu chemickému složení.  Jezte zdravě, odrazí se to nejen na vašich vlasech ale také pokožce a vůbec, na celém těle. Pokud se stresujete více, než je zdrávo, naučte se správně a dostatečně relaxovat. Jak je známo, přílišný stres je spouštěčem mnohých nemocí, i těch kožních.

Hýbejte se, dostatečně spěte, najděte si čas na svoje koníčky. Nejen vlasy vám za to budou vděčné!




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !