Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak porozumět bolestem zad

14. 06. 2023 | Knižní tipy
Název: Jak porozumět bolestem zad
Podtitul: Psychosomatika z pohledu fyzioterapeuta
Autor: Daniela Stackeová
Nakladatelství: Cpress
Rok vydání: 29.05.2023
Rozměry: 145 x 205 mm
Vazba: brožovaná lepená
Počet stran: 144
Cena: 254 Kč

Jak souvisí bolesti zad s vaší psychikou? Autorka knížky má za to, že velmi. A právě těmto, psychosomatickým souvislostem bolestí je věnována velká část knihy. Zároveň přináší rozbor všech dalších možných příčin bolestí zad, které trápí většinu současné populace.


V textu jsou i praktická cvičení s ambicí naučit čtenáře lépe porozumět vlastnímu tělu a umět vyhodnotit, proč záda bolí právě jeho. Pokud totiž víte, co stojí za vaší bolestí, máte klíč k její léčbě. Základním předpokladem řešení vašich obtíží je převzetí odpovědnosti za vlastní zdraví, aktivní přístup k sobě samému, péče o vlastní pohybový aparát v kontextu životního stylu. Konkrétní návod, jak na to, najdete v závěru knihy.

Jak porozumět bolestem zadUkázka z knihy

Jak porozumět bolestem zad:


Psychosomatika bolestí zad

V této kapitole se budu věnovat podrobně tomu, jak může psychika ovlivnit vznik bolestí zad a obecně jaký vliv má na náš pohybový systém. Jak jsem již zmínila, stres působí na svalové napětí, a to tak, že v posturálních svalech napětí stoupá, ve fázických může naopak klesat, takže výsledkem je jakési zdůraznění svalové nerovnováhy.

Co si ale vůbec představit pod odborným termínem stres? V běžné řeči bývá slovo stres používáno velmi široce jako označení pro jakékoli nepříjemné prožitky. V odborném kontextu může mít termín stres více významů. Jedná se stále o stejný fenomén, můžeme jej ale popisovat z různých úhlů pohledu.


Tuto knihu Jak porozumět bolestem zad zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak porozumět bolestem zad:

Jak porozumět bolestem zad
Jak porozumět bolestem zad
Jak porozumět bolestem zad
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !