Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak poznám bezpečnou autosedačku?

23. 01. 2016 | Technika
-Komerční sdělení-

U dětských autosedaček není nejdůležitější faktor při výběru nízká cena, ale především bezpečnost a dobrá ovladatelnost.

Pro novorozené děti vybírejte nejlépe autosedačku s isofixovým uchycením a základnou. Díky ní je sedačka mnohem bezpečnější a lépe se s ní manipuluje.

Co se týče směru umístění autosedačky, dítě by mělo sedět v sedačce v protisměru co nejdéle, ideálně až do 15. měsíců. Při případném čelním nárazu se předejde zraněním krku a hlavy.

bezpečná autosedačkaKvalitní a bezpečná autosedačka by měla projít bočními i čelními nárazovými zkouškami, tyto testy jsou totiž náročnější než homologace předepsaná EU, která prozatím nevyžaduje boční crash test.

Dětská autosedačka je nutností, obvykle až do 12 let věku dítěte, nebo dokud nepřekročí výšku 150 cm, což by měl každý řidič znát.

Autosedačky pro jednu nebo více váhových kategorií?


Autosedačky ve tvaru kolébky tzv. "vajíčko" s nosností nejčastěji 0-13 kg jsou vhodné pro první rok dítěte. Do čtyř let už slouží autosedačky s maximální nosností do 18 kg. Při výběru autosedačky také zvažte, zda vyberete sedačku pro jednu kategorii hmotnosti – tj. 9 - 18 kg nebo 15 - 36 kg, či půjdete do komplexní autosedačky pro 9 – 36kg.

Která z nich je lepší?autosedačky Romer


Doporučujeme zvolit spíše autosedačku pro konkrétní váhovou kategorii. Nejlépe s uchycením systémem isofix, který při správném umístění v autě, velmi efektivně zabezpečí vaše dítě.
Pro uchycení se využívají speciální oka, do kterých se sedačka pevně umístí a není už nezbytné používat bezpečnostní pás auta.

Bezpečné autosedačky pro děti od 4–12 let


Pro děti ve věku od 4 do 12 let nepoužívejte jednoduché podsedáky. Na trhu seženete spoustu typů sedaček v ceně okolo 3000 Kč, které dítěti nabízejí mnohem větší ochranu než podsedáky. Navíc zaručují lepší vedení pásu přes rameno a v oblasti břicha.

Nebojte se pultíků
, díky odnímatelnému pultu jsou děti při nárazu vystaveny menšímu zatížení než bez nich.

Na závěr jsme požádali o radu odborníka ze společnosti DINO hračky www.dino.cz, která se na trhu autosedaček a samozřejmě hraček pro děti pohybuje již více, jak 15 let.

autosedačka RomerNaše otázka zní:  Na co si dát pozor při výběru autosedačky?


„Při výběru autosedačky by hlavním kritériem neměla být cena. Vyhýbejte se autosedačkám z hypermarketů a neznámým značkám z internetové nabídky. Často je jejich původ uváděn v zemi, kde sídlí jen firma, která si je objednala v Číně.

Autosedačky se liší jak bezpečností, tak použitými materiály a jejich kvalitou. Stabilně nejlépe hodnocené jsou autosedačky vyráběné v Německu a to hlavně značky Römer a Concord.
Autosedačky jsou u nich hlavním produktem a vývoj i další vylepšení neustále probíhá. Použité materiály jsou vysoké kvality. Přesto jsou tyto autosedačky cenově dostupné.“


V nezávislých testech (například ADAC, D-test) patří stabilně mezi nejlepší:




Nešetřete na zdraví svého dítěte a raději mu v autě zajistěte tu nejlepší ochranu!



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak poznám bezpečnou autosedačku?:

Jak poznám bezpečnou autosedačku?
Jak poznám bezpečnou autosedačku?
Jak poznám bezpečnou autosedačku?
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles