Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak předcházet rakovině

23. 11. 2016 | Knižní tipy
Názerv knihy: Jak předcházet rakovině
Autoři: Béliveau Richard, Gingras Denis
Překlad: Gabriela Kliková
Nakladatelství: Vyšehrad
Rok vydání: 26.9. 2016
Rozměry: 215 x 220 mm
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 280
Cena: 330 Kč

Jaké je desatero v prevenci onkologických onemocnění? Proč rypoš lysý nikdy netrpí rakovinou? Které potraviny drží rakovinu na uzdě? Proč lze některá plemena psů vycvičit na vyhledávání rakoviny? To jsou jen některá z mnoha témat, jimž se věnuje kniha předních kanadských onkologických badatelů Richarda Béliveaua a Denise Gingrase Jak předcházet rakovině a snižovat její riziko. Publikaci autorů úspěšných titulů Výživou proti rakovině a  Zdravým vařením proti rakovině vydává Vyšehrad. České vydání zaštítil prof. MUDr. Jan Žaloudík, CSc., ředitel Masarykova onkologického ústavu v Brně. 


Jak předcházet rakoviněRakovinu, tu strašnou a záhadnou nemoc, často vnímáme jako katastrofu, která udeří čirou náhodou, jako hrozbu, vůči níž jsme naprosto bezbranní. Pocit bezmoci je však neopodstatněný – četné studie prokázaly, že existuje přímá vazba mezi rozvojem rakoviny a kouřením, nadváhou, sedavým způsobem života, nevhodnou stravou, nadměrným sluněním či nedostatečným spánkem. Valné většině úmrtí na toto onemocnění by se dalo předejít vcelku jednoduchou změnou životního stylu. Bohužel tato možnost prevence se dosud zanedbává, protože konzumní společnost, v níž žijeme, oceňuje především rychlý úspěch a nepřeje dlouhodobým preventivním opatřením, naopak mnohdy podporuje návyky, které zdraví ohrožují.

Svěže a srozumitelně napsaná kniha, doprovázená bohatým obrazovým materiálem, přináší doporučení těm, kteří se chtějí z odevzdaného postoje vůči rakovině vymanit a jsou odhodláni vzít osud do vlastních rukou. Díky výjimečné práci velkých zdravotnických organizací, jako jsou Světový fond pro výzkum rakoviny a Americká onkologická společnost, je zřejmé, že s rakovinou lze bojovat a dodržováním deseti zásadních doporučení snížit pravděpodobnost, že se tato nemoc rozvine. Zejména důležitá jsou tato doporučení pro lidi, kteří už rakovinu překonali, protože pro ně poprvé přináší konkrétní návod, jak snížit riziko recidivy.

České vydání je doplněno o grafy s údaji pro Českou republiku. Po odborné stránce ho zaštítil prof. MUDr. Jan Žaloudík, CSc., ředitel Masarykova onkologického ústavu v Brně. 

O autorech knihy Jak předcházet rakovině:


RICHARD BÉLIVEAU, Ph. D.
, přední badatel v oblasti rakoviny, stojí v čele Katedry prevence a léčby rakoviny Quebecké univerzity v Montréalu (UQAM), kde vede laboratoř molekulární medicíny. Dále působí jako profesor chirurgie a fyziologie na lékařské fakultě Univerzity v Montréalu a vedoucí Katedry neurochirurgie v Centre hospitalier de l’Université de Montréal (CHUM). Je autorem více než 240 odborných článků a společně s Denisem Gingrasem též úspěšných knih Výživou proti rakovině (Vyšehrad 2008) a Zdravým vařením proti rakovině (Vyšehrad 2009), jejichž české vydání je rozebráno. Ve své nové knize, doprovázené bohatým obrazovým materiálem, se autoři zaměřují na primární prevenci v nejširším slova smyslu.
 
DENIS GINGRAS, Ph. D., původně doktor fyziologie, se posledních 15 let specializuje na onkologický výzkum v Laboratoři molekulární medicíny při hematologicko-onkologickém oddělení Nemocnice Sainte-Justine v Montréalu.


Tuto knihu Jak předcházet rakovině koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Vyšehrad.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
môžete viesť správnu životosprávu,vyhýbať sa fajčeniu a napriek tomu prásk a rakovina si vás nájde.možno by veľmoci mali venovať viac prostriedkov na výskum liečby ako na zbrojenie a bolo by na svete menej chorých a nešťastných onkologických pacientov.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles