Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen - nová designérská dvojice

4. 09. 2010 | Televizní tipy

Ing. arch. Zuzana Strouhalová

„Hodně nápadů a energie mi dává cestování a poznávání odlišných kultur a způsobů myšlení.“

 

Narodila se 9. 1. 1979 v Praze. Vystudovala fakultu architektury na ČVUT. Poté studovala architekturu na francouzské univerzitě v Grenoblu a na výměnném pobytu na Kansas State University studovala na oddělení architektury. V rámci studia si vybrala také předmět “šperk a práce s kovem”. Po studiu začala pracovat na volné noze, zejména na navrhování interiérů. V roce 2006 ji oslovil Martin Sladký, se kterým se zná ze školy. Tím začala spolupráce s ateliérem de.fakto, kde pracuje na návrzích interiérů, rodinných a obytných domů, administrativních budov i větších urbanistických celků. V roce 2009 se zúčastnila designbloku, v de.faktu se konala i módní přehlídka šperků.

Šperky působí jednoduše, čistě a geometricky, vychází z léty prověřených základních tvarů a je v nich kladen důraz na barvu a materiál. Mají své jasné linie a podobně jako dobře navržený dům jsou samy o sobě tak jisté v základech, že nepotřebují žádné zvláštní přikrášlování.

Od července 2010 je na volné noze a zaměřila se především na soukromé interiéry. Baví ji učit se cizí jazyky – mluví anglicky, francouzsky, rusky a částečně německy a španělsky. Ráda komunikuje v cizích zemích jejich vlastní řečí. Zajímá se ale také o banální věci kolem sebe a snaží se být vnímavá i k maličkostem, které obvykle přehlížíme…

A samozřejmě je velice zajímavé se při navrhování setkávat s různými lidmi – klienty. Každý z nich má nějaký osud, životní příběh, který během spolupráce s ním pomalu odkrýváte a který má nemalý vliv na finální výsledek návrhu.

 

Radovan Mačák, 26. 2. 1981 

„Myslím si, že pořad Jak se staví sen je skvělým odpichem pro diváky, kteří se mohou inspirovat a tím pádem udělat svůj domov krásnější a pohodlnější.“

 

Vzdělání v oblasti umění získal v USA, v Oregonu ve městě Coos Bay, kde studoval independent art and crafts - nezávislé umění a malbu. Poté pokračoval studiem interior designu na Hongkong school of design v Taipei - Taiwan, kde také žil po 4 roky a kromě designu se učil tradiční čínskou malbu a vyučoval kreslení. 

V současně době pracuje  jako interior designer a designer nábytku v pražském studiu de.fakto, kde působí třetím rokem. Také  navrhuje eco friendly nábytek, který je tvořen z recyklovaných materiálů pod jeho značkou Merrygorando, rád se věnuje vytváření dekorací pro výlohy obchodů a hotelů, space designu.

Při své práci navrhování interiérů, nábytku nebo dekorací rád míchá dohromady různé styly, materiály, barvy a předměty pro vytvoření něčeho nového, čerstvého, zábavného a originálního s maximálním ohledem na životni prostředí a požadavky klientů.

Hodně maluje a má rád umění především street style - stencils, graffiti, komiksy a vše nové. Rád tvoří věci vlastníma rukama a baví ho přetvářet funkčnost a význam předmětů na nové předměty s jinými vlastnostmi a významem.

Miluje svoji práci a rád by, aby jeho design přinášel lidem zábavu a radost tak jako jemu! 

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tento pořad sleduji moc ráda
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles