Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vyrobit Perníkový adventní věnec

23. 11. 2015 | Vyrob si sama

Jelikož mi moji malí synové nedovolují svojí neustálou všetečností mít doma živý adventní věnec z chvojí, jelikož by mi ho zničili a byl by všude nepořádek, tak dělám aspoň perníkový. Starší syn mi už i pomáhá a moc ho to baví, jak hňoucání těsta, tak očichávání trouby, zdobení ozdob a hlavně pak zapalování svíček.

Vyrobit se může v podstatě z jakéhokoliv perníkového těsta, jelikož stojí na stole měsíc, tak my už ho potom nejíme. Ale pokud byste ho pak chtěli ještě sníst, tak ho udělejte z perníku, který máte rádi. Lepší je těsto, kde je i kakao, aby byl věnec barevně výraznější.

Nejprve vyválíme silnější plát těsta cca 8 mm, ze kterého vykrojíme velké kolečko podle větší mísy a zevnitř vykrojíme menší kolo podle menší misky. Tím nám vznikne věnec, o průměru asi 5-7 cm je akorát, který přemístíme na plech s pečicím papírem.

perníkový adventní věnecPak na další část těst stačí už tenčí 4-5 mm, položíme prázdné kalíšky od čajových svíček a vykrojíme jimi kolečko a kolem vykrojíme asi o 1 cm větší kolečko, aby vznikl kroužek jakoby prstýnek. Tyto 4 kroužky položíme na věnec a do nich vložíme prázdné kalíšky. Pak si vykrájíme ozdoby jaké budeme chtít a přidáme na plech. Při pečení si dáváme pozor, aby se nám tenčí ozdoby nespálily a vyndáme je dříve.

Všechno upečeme dle námi vybraného receptu a po vychladnutí ozdobíme věnec a vykrájené postavičky bílkovou polevou a figurky přilepíme na věnec.

Nakonec do kalíšků vrátíme voskové svíčky, které jsme před pečením vyndali. A tím je perníkový věnec hotový k zapálení každou adventní neděli.


HankaHK - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak vyrobit Perníkový adventní věnec:

Jak vyrobit Perníkový adventní věnec
Jak vyrobit Perníkový adventní věnec
Jak vyrobit Perníkový adventní věnec
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
taky dělávám věnce a s víčko,ale přírodníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekný venček aj tvoje vianočné pečivo vyzerá chutne Smajlík.

Ja tiež robím adventný veniec z perníkového cesta a aj rôzne iné svietničky k Vianociam nielen pre nás, ale aj pre rodinu.
Fotky niektorých sú aj v mojej fotogalérii.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles