Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vyrobit Perníkový adventní věnec

23. 11. 2015 | Vyrob si sama

Jelikož mi moji malí synové nedovolují svojí neustálou všetečností mít doma živý adventní věnec z chvojí, jelikož by mi ho zničili a byl by všude nepořádek, tak dělám aspoň perníkový. Starší syn mi už i pomáhá a moc ho to baví, jak hňoucání těsta, tak očichávání trouby, zdobení ozdob a hlavně pak zapalování svíček.

Vyrobit se může v podstatě z jakéhokoliv perníkového těsta, jelikož stojí na stole měsíc, tak my už ho potom nejíme. Ale pokud byste ho pak chtěli ještě sníst, tak ho udělejte z perníku, který máte rádi. Lepší je těsto, kde je i kakao, aby byl věnec barevně výraznější.

Nejprve vyválíme silnější plát těsta cca 8 mm, ze kterého vykrojíme velké kolečko podle větší mísy a zevnitř vykrojíme menší kolo podle menší misky. Tím nám vznikne věnec, o průměru asi 5-7 cm je akorát, který přemístíme na plech s pečicím papírem.

perníkový adventní věnecPak na další část těst stačí už tenčí 4-5 mm, položíme prázdné kalíšky od čajových svíček a vykrojíme jimi kolečko a kolem vykrojíme asi o 1 cm větší kolečko, aby vznikl kroužek jakoby prstýnek. Tyto 4 kroužky položíme na věnec a do nich vložíme prázdné kalíšky. Pak si vykrájíme ozdoby jaké budeme chtít a přidáme na plech. Při pečení si dáváme pozor, aby se nám tenčí ozdoby nespálily a vyndáme je dříve.

Všechno upečeme dle námi vybraného receptu a po vychladnutí ozdobíme věnec a vykrájené postavičky bílkovou polevou a figurky přilepíme na věnec.

Nakonec do kalíšků vrátíme voskové svíčky, které jsme před pečením vyndali. A tím je perníkový věnec hotový k zapálení každou adventní neděli.


HankaHK - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak vyrobit Perníkový adventní věnec:

Jak vyrobit Perníkový adventní věnec
Jak vyrobit Perníkový adventní věnec
Jak vyrobit Perníkový adventní věnec
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
To je moc krásné!! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
peču,nějaké výtvory mám ve svých fotkách. Není to nic extra.Na letošek mám kulatý, ale není ještě hotový.
Obrázek uživatelky
profil
Určitě vyzkouším. SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkuji za pochvalu, bohužel voní jen pár dní, pak už to není ono. Též mám ráda věnečky či svícny z jehličí a ráda se k nim vrátím až dětičky povyrostou, zatím si vystačím s tímhle, u kterého se i oni zabaví. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SUPER NÁPAD SmajlíkSmajlíkSmajlík
Něco jiného než zelená klasika z jehlAičí ! A ještě krásně voní !Asi letos zkusím !
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles