Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jana Paulová: Od začátku jsem té hře věřila

3. 07. 2020 | Úspěšní lidé
Divadlo Kalich otevře svou letní scénu pod žižkovskou věží

Přípravy druhého ročníku divadelního festivalu Hvězdné léto pod žižkovskou věží už opět běží naplno. Pořádající Divadlo Kalich jen posunulo jeho začátek o týden později oproti původním plánům, startovat tedy bude 1. července 2020.

Repertoár se opírá vedle pořádajícího Divadla Kalich o inscenace Komorního divadla Kalich, jak zní nový název dřívějšího Divadla v Rytířské, Divadla Palace, Divadla Verze či Činoherního studia Bouře. Pod věž se vrátí rovněž vyhledávané tituly Caveman, Dva nahatý chlapi a Federer-Nadal. Akustické koncerty tu odehrají Tomáš Klus, František Nedvěd, Michal Hrůza nebo 4TET. Léto se ponese také v rytmu první republiky s Ondřejem Havelkou.


ROZHOVOR S JANOU PAULOVOU o jejím představení Pro tebe cokoliv


Jak byste představila svou postavu Jacqueline?
Jde o vyhlášenou právničku, v soudních síních není zvyklá prohrávat – ať to stojí, co to stojí. Patří mezi lidi, kteří ve své profesi musí projevit značnou autoritu, a pak jim doma delší dobu trvá, než se přepnou do lidské polohy. Lásku k manželovi a svým dětem tedy projevuje kolikrát hodně osobitě, ale uvnitř je stejná jako každá dobrá máma, pro své blízké by se rozkrájela. Když jí tedy sotva dospělá dcera oznámí, že hodlá odjet na humanitární misi do Afriky, Jacqueline spustí hromy, blesky, ovšem za tím vším je jen obyčejný strach, který známe všichni, kdo máme děti… Baví mě její humor, kolikrát velmi sarkastický. Je to úplně jiná figura, než jaké mě dosud na divadle potkávaly. Myslím, že už jsem se definitivně přehrála z udivených naivek do dospělých žen.

Jana PaulováHru jste viděla nejprve v Paříži, kde slavila velký úspěch. Odjížděla jste rovnou s pocitem, že ji chcete přinést do Prahy?
Ano, pamatuji si přesně, že mě to představení ohromně bavilo a také že spolu se mnou se smálo celé hlediště. Od začátku jsem té hře věřila.

Co divákům sděluje?

Je o pokrytectví, kterého máme všichni okolo sebe v různých podobách moc. A o módních trendech, jimž tak snadno podléháme – jednou jsou všichni buddhisti, podruhé třeba vegani, než se zas objeví něco nového. A já si myslím, že je zbytečné v životě cokoli předstírat. Není nic špatného na tom si ledasco vyzkoušet, ale člověk by neměl být militantní ve svých názorech a vnucovat je okolí, které o ně kolikrát vůbec nestojí. Není nad přirozenost a toleranci.

Na jevišti se setkáte s mladou herečkou Simonou Lewandowskou, která se objevuje po vašem boku také v Ordinaci v růžové zahradě 2. Jak se vám spolu hraje?

Já jsem Simonu učila v prvním ročníku na Pražské konzervatoři, byla jsem u jejích úplných začátků, a věděla jsem tedy, co v ní je. Myslím, že má potenciál. Je krásná, talentovaná, takže nebude-li jí chybět ani to pověstné štěstí, může ji čekat úspěšná herecká kariéra. Na veřejné generálce jsem byla až dojatá, že jsem u toho, kdy tohle „děcko“ jde poprvé v profesionálním divadle před publikum. Přestože se tu jedná o opravdu velkou roli, Simona ji zvládá skvěle.


Dárek 100,- Kč pro všechny Chytré Ženy,

pojďte na Hvězdné léto pod Žižkovskou věží !


Slevový kód platí na každou jednu vstupenku na představení v červenci 2020:

CHYTRAZENA20


Kód uplatněte v Košíku v kroku Platba a doručení a napište jej do pole Slevové/dárkové poukázky, klikněte na +. Pro ponížení ceny druhé vstupenky musíte znovu napsat stejný kód a znovu kliknout na +.

Vstupenky si můžete rezervovat v pokladně Divadla Kalich nebo objednávejte on-line ZDE




Zdroj, foto: Hvězdné léto



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jana Paulová: Od začátku jsem té hře věřila:

Jana Paulová: Od začátku jsem té hře věřila
Jana Paulová: Od začátku jsem té hře věřila
Jana Paulová: Od začátku jsem té hře věřila
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !