Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jedeme si pro pejska

14. 01. 2015 | Zvířátka

Tohle se nám stalo pět let zpátky. Přišel k nám kamarád z vedlejší vesnice a u kafíčka mezi řečí se zmínil, že jeho známá se stěhuje ze země a nemůže si nechat svého pejska. Že je to fenka jezevčíka, má asi tři roky, je poslušná a má ráda děti, tak jestli bychom ji nechtěli.

My jsme bydleli na baráku, dvorek byl dost veliký, pejska jsme neměli, tak jsme si řekli, že než aby skončila někde v útulku, tak si ji vezmeme a postaráme se o ni. Za pár dní kamarád volal, že má fenku doma - jestli si přijedeme. A tak jsme sedli do auta, vzali obojek, vodítko a vyrazili jsme.

Hned jsme si ji zamilovali, byla krásně stavěná, pevná. Měla krásně hnědou lesklou srst a bílou náprsenku. Malinko se strachem, jestli bude chtít s námi, jsme přijeli na místo. Asi po hodinové návštěvě, kdy Besina (tak se fenka jmenovala) na nás přestala vrčet a začala nás očichávat a chvílemi vrtět ocáskem, se zdálo, že budeme kamarádi. Dostala obojek, vodítko a jelo se domů.

jedeme si pro pejskaNa dvoře už na ni čekala zateplená bouda a v ní spousta hraček, co jí tam dal syn, kdyby měla dlouhou chvilku, co budeme v práci a ve škole. Většinou ale stejně byla vevnitř, kde si vybrala místečko v obýváku na koberci u topení a když byla zvědavá, tak skočila na židli a koukala se z okna, co se děje na ulici. Rychle si zvykla na nás a my na ni. Se synem to byla správná dvojka, všechno dělali spolu, i úkoly když psal, lehla si k němu a koukala mu do sešitu. Byla to opravdu chytrá holka, poslouchala na slovo a když něco provedla, stačilo jen trošku zvýšit hlas a říct Besingerová! To si dala tlapky před oči a začala kňučet - vypadala, že ji to mrzí a pláče. Strašně ráda si hrála, ale taky chytala myšky. Jedla granule i zbytky od oběda, vůbec nebyla vybíravá a když ji honila mlsná, chodila na mrkvičku, i třešně popadané ze stromu jí chutnaly. Nejraději měla ale zimu. Milovala sníh. To se vždy schovala za závěj a čekala, až projde někdo kolem, tomu pak zezadu skočila na kolena a měla strašnou radost, když dotyčný spadl a ona se pak na něj mohla vrhnout.

Minulý rok jsme o ni přišli. Přistěhovali se noví sousedé a Silvestra oslavovali tak bujaře a hlučně, že se Bes vyděsila a utekla nám. Podhrabala se ze dvora. Musela být hodně vystrašená, chudinka malá, protože už se k nám nevrátila. Vytiskli jsme plakáty, polepili kde co, obvolali známé, obešli sousedy, ale bohužel nic. Nového pejska jsme si nepořídili a vše na dvoře je na svém místě.

Strašně moc nám chybí, za každým štěknutím se otočíme v naději, že se vrací...

Doufáme, že se objeví a vrátí se zpátky domů.


BADAČA - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jedeme si pro pejska:

Jedeme si pro pejska
Jedeme si pro pejska
Jedeme si pro pejska
Jedeme si pro pejska
Jedeme si pro pejska
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Snad se vrátí, nebo ji někdo najde. Opravdu má moc krásné oči.
Obrázek uživatelky
profil
snad se vrátíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík

škoda hezkého a hodného pejska, když už jste si na sebe zvykli, našim známým utekl dva roky za sebou kolií samec při silvestrovském řádění až přes hranice, bohužel druhým rokem to už nepřežil.
Žiji s pejsky cca 60 roků, ovšem když jsou petardy, bouřka ap. - tak jsem se nikdy od nich nehnula ani na krok - vyvenčit se dá ještě zvečera, neměla bych nic z oslav při pohledu na třesoucí se zvířátko Smajlík
Má krásná kukadla - moc hezký pejsek - je mi to líto Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles