Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jedna dvě, chřipka jde

21. 11. 2023 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Nastává období, kdy se ráno probouzíme rozlámaní a naším nejbližším přítelem se stane balíček kapesníků a horký čaj. Anebo ne? Podzimnímu nachlazení a chřipce se lze ubránit, jen vědět jak na to. Chce to správný životní styl, dobře zvolené oblečení a hlavně dostatek vitaminů!











Foto: katemangostar on Freepik


Ve zdravém těle zdravý duch


Pohyb na čerstvém vzduchu je základním kamenem pro naše zdraví. I když už nám jde venku pára od pusy a počasí není zrovna příjemné, venkovním aktivitám bychom se rozhodně neměli vyhýbat. Obyčejná 20minutová procházka dokáže podle odborníků snížit riziko nákazy chřipkovým onemocněním až o 40 %.

vrstvení funkčního oblečení  Craft


Vrstvit, vrstvit, vrstvit


Nejen při venkovních sportovních aktivitách, ale i při procházkách do přírody nezapomínejme na dostatečné a teplé oblečení. Inspirujme se Švédy, kteří jsou mistry ve vrstvení funkčního oblečení. Dle značky Craft jsou základem tři vrstvy. „Při sportu nezapomínejte začínat s vrstvením už od spodního, které musí být také vyrobeno z funkčních materiálů. Triko dále volte takové, aby hlavně odvádělo pot a hřálo, podle aktivity, kterou budete vykonávat. Podle typu své postavy zvolte jeho střih, který má být takový, aby materiál trika tělo příjemně obepínal, byl v kontaktu s pokožkou a mohl tak rychle pot odvádět pryč od těla. Druhá vrstva zajistí teplo a třetí ochrání před nepřízní počasí,“ radí produktový specialista značky Craft Jiří Horák.


Stravou ku zdraví


Stravou ku zdraví 


Svou imunitu posílíme, pokud bude v naší stravě dostatek vitaminů jako je vitamin C a B, minerálů jako je zinek nebo selen i vlákniny, která je obsažena například v luštěninách. Proto je velmi důležité tyto vitaminy a minerály zařazovat do svého jídelníčku častěji. Zejména na luštěniny se často zapomíná. Nejsou bohaté jen na vlákninu a bílkoviny, ale mají také hřejivé účinky. A jaké další potraviny je třeba do svých jídelníčků zařazovat častěji? Je to bylinka třapatka nachová známá také jako echinacea. Tu nalezneme v různých produktech jako extrakt, například v bylinných elixírech a horkých nápojích od značky Vitar. Dále pak to jsou hlíva ústřičná, jitrocel, černý bez, lipový květ, zázvor, med, šípek, křen, rakytník, kysané zelí a zakysané mléčné výrobky. Velmi dobrý je také česnek a cibule, které fungují jako přírodní antibiotikum.

Dopřejte si odpočinek a relax


Dopřejte si odpočinek a relax


Zapomínat bychom neměli na dostačující spánek a odpočinek, aby se naše tělo zregenerovalo. Ideálním způsobem, jak si odpočinout a „vypnout mozek“ je četba kvalitní literatury doprovázena pitím horkého čaje. Pokud si na četbu nenajdete svou chvilku, můžete si dopřát horkou vanu či sprchu. Nejen že si prohřejete tělo, ale díky voňavým sprchovým gelům Dicora, sprchovým krémům fenjal nebo olejům či solím si přijde na svůj požitek i čich.



Fazolová polévka s batáty


4 porce
Fazolová polévka s batáty

Ingredience:
320 g fazole barevné Menu Gold
500 g batátů
320 g mrkve
100 g brambor
200 g dýně červené hokaido
1 lžičky citronové šťávy
1 lžíce ghee
1 cibule
1 výhonek řapíkatého celeru
1-2 lžičky mořské soli
1/2 lžičky mletého pepře
1 stroužek česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžička majoránky

Postup:
Fazole přes noc namočíme ve vodě. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme doměkka. Očistíme batáty, brambory, mrkev i dýni a nakrájíme na kousky. Na rozehřátém ghee orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené batáty, brambory, mrkev a dýni. Zalijeme dostatečným množstvím vroucí vody a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme prolisovaný česnek a částečně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, majoránkou a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou. Přimícháme uvařené fazole a chvíli spolu vaříme, aby se jednotlivé chutě propojily.
Podáváme teplé jako vydatnou večeři.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !