Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karneval v Benátkách

12. 04. 2013 | Evropa

Všechno začalo tím, že jsem před Vánoci brouzdala po internetu. Ne a ne najít dárek pro přítele. A pak na mě z jednoho slevového portálu vykoukl výlet do Benátek na jejich proslulý karneval. A bylo rozhodnuto. Benátský karneval má dlouhou tradici, první prameny se o maskách zmiňují už ve 13. století. A tak jsme vyrazili.

Když jsme po dlouhé cestě autobusem dorazili, uvítala nás zima. A na lodi, která nás do Benátek vezla, ještě větší. Ale panorama města viditelné z lodi nám to vynahradilo. Ihned po příjezdu nás uvítali lidé v maskách, masky na stáncích, masky všude. A taky spousty lidí (to jsme nevěděli, že časem jich bude ještě mnohem víc). Loď nás vysadila kousek od náměstí svatého Marka s bazilikou svatého Marka. Náměstí bylo po ránu z části zalité vodou, po které odpoledne už nebylo ani památky.

Karneval v BenátkáchPo projití náměstí jsme se vydali na místní městskou hromadnou dopravu. Lodní samozřejmě. Po hlavním Velkém kanálu jsme dopluli skoro na druhý konec Benátek, cestou jsme proplouvali třeba i pod slavným Ponte di Rialto, klenutým mostem nad kanálem, který spojuje obě části města rozdělené vodou. Také jsme míjeli spoustu gondol, které pomalu proplouvaly kanály. Po vystoupení z lodi jsme se vydali zkoumat město malými uličkami. Naštěstí se už vyjasnilo a svítilo nádherně sluníčko, i když byla stále zima. Objevili jsme spoustu malebných zákoutí, často jsme se vraceli, protože cesta končila u kanálu a nešlo jít dál.

Objevili jsme i pravý italský trh, plný barev a vůní.  K vidění byly druhy ryb, které jsem dříve viděla jen v akváriích nebo knížkách, rozmanité druhy zeleniny, které u nás málokdy zahlédnete, jestli vůbec. A samozřejmě jsem neodolala nákupu sušených rajčat (to se bude vařit). Postupem času se město více a více zaplňovalo, i masek bylo víc a víc. Nejvíce jich bylo na náměstí svatého Marka, kam jsme se znovu vydali, protože podle rozpisu karnevalu měla být přehlídka. Náměstí bylo zaplněné, masky kam až oko dohlédlo. A kolem každé masky houf fotografů, snažící se ulovit nejlepší snímek. Kdyby se lidé v maskách občas neodtrhli, pózovali by tam ještě dnes. Ze všeho toho mumraje jsme se na chvilku utrhli a vydali se do malé odlehlé kavárničky na pravou italskou kávu a trochu odpočinku. A vnímat, co se děje okolo přes sklo výlohy.

Než jsme se nadáli, den se začal chýlit ke konci. Procházeli jsme městem křížem krážem a nasávali atmosféru. Na poslední chvíli jsme ještě nastoupili na loď, abychom si město prohlédli nasvícené z kanálu. Byl to nezapomenutelný zážitek a určitě jsem tam nebyla naposledy.


Thais - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Karneval v Benátkách:

Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
krásne fotky
Obrázek uživatelky
profil
Omyl, fasady domu opravuji na 2 do 3 roky, ale bohuzel vliv more, hlavne soli ve vzduchu, dela moc skodySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je moje zamilované město, spousty památek, obrazů a proslavený karneval. Byli jsme tam vloni, svítilo sluníčko, žádná voda,masek nepočítaně.Kdo chce jen na karneval, tak musí počítat s přelidněností a občas se někam nedostane. Jinak masky úžasné, nápadité, spíše mozartovké kostýmy. Kdo chce po památkách, obrazech a na okolní ostrovy, je lepší mimo sezonu a mimo karnevalové veselí.Jinak doporučuji.Moje srdeční město.
Obrázek uživatelky
profil
Pekný zážitok potvrdzujú krásne fotky.
V Benátkach som bola, ale už veľmi dávno. Možno by stálo za to ísť tam aj čase karnevalu, ale tiež ma odrádza zima a to veľké množstvo ľudí.
Obrázek uživatelky
profil
jistě krásný zážitekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles