Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Každý z nás může být zdravější, cítit se lépe a žít déle – někdy stačí málo

1. 12. 2021 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Každý z nás může být zdravější, cítit se lépe a žít déle – někdy stačí málo.









Ilustrační foto, zdroj Canva.com


Vitamín D podporuje imunitní systém každého z nás. Vitamin D3/D2 Biokomplex + B5 při pravidelném užívání pomůže přispět k udržení zdravotní kondice po celý rok!


V době koronavirové pandemie získal na popularitě a je k tomu důvod. Vitamín D hraje v našem těle důležitou roli. Je zmapováno na 200 různých reakcí, na nichž se podílí. Každá buňka našeho těla má receptor pro vitamín D. Navíc tělu umožňuje vstřebávat vápník z jídla, aby získalo stavební materiál, který potřebuje k vybudování a udržení silné kostry. Nedostatek vitamínu D může vést ke svalové slabosti, osteoporóze, onkologickým problémům a imunodeficitům. Dle údajů Zdravotního ústavu 9 z 10 Čechů trpí nedostatkem vitamínu D, což je alarmující.

Vitamín D
Vitamín D získáváme jen těžko, proto se v tomto případě doplněk stravy skutečně vyplatí. Zdroj Medicinka.cz

Přirozeně je však složité vitamín D získat. Proto se pro mnoho lidí stává řešením doplněk stravy. Drtivá většina doplňků ovšem obsahuje pouze vitamín D3 bez jakýchkoli podpůrných látek pro úspěšné vstřebávání.  Opravdu kvalitní vitamín D by měl obsahovat jak živočišný vitamín D3, tak rostlinný D2. Kromě toho je důležité, aby se vitamíny D dostávaly do aktivní podoby. K tomu výrazným způsobem přispívá především vitamín B5. Zajímavou roli hraje také mikroprvek bór, který omezuje vylučování a ztráty vitamínu D z těla ven. 

Přípravek, který by toto všechno uměl se na českém trhu do nedávna vůbec nevyskytoval. Naštěstí se na našem trhu objevil Vitamín D3/D2 Biokomplex s vitamínem B5, a jako úplná novinka: Vitamín D3/D2 Biokomplex pro vegany a vegetariány. V tomto doplňku stravy je vitamin D3 rostlinného původu. Pravidelné užívání by mělo pozitivně ovlivňovat celkovou imunitu. Poměrně nová je informace z vědeckých kruhů, které potvrdily faktum, že lidé s dobrou koncentrací vit. D v krvi mají ve většině případů lehčí průběhy onemocnění COVID- 19 a nižší úmrtnost.
Vitamín D
Ilustrační foto, zdroj Canva.com

80 % produkce vitamínu D v těle obvykle pochází z vystavování se slunečním paprskům. Bohužel trávíme málo času na slunci, hodně v práci nebo doma a užíváme často hodně alkoholu a léky, které množství vitamínu D v našich tělech snižují. Navíc nyní nadcházejí dlouhé zimní měsíce bez slunce a v obchodech je jen málo sezónních potravin, které tento důležitý vitamín obsahují.

Doplňovat vitamín D se doporučuje prakticky každému, důležitý je však zejména pro seniory a lidi, kteří netráví mnoho času na slunci. Ženy v období těhotenství, laktace a po menopauze jsou také zvláště náchylné k nedostatku vitamínu D. Senioři mají často nízkou hladinu vitamínu D, jelikož jejich kůže již není schopna jej účinně produkovat.

V Čechách není vzhledem k zeměpisné šířce v období od října do května dostatek slunce k tomu, abychom si v kůži vyprodukovali potřebné množství vitamínu D. Doplňování vitamínu D je proto obzvláště důležité během zimních měsíců, ale pokud nepobýváme denně na slunci, doporučuje se cenově výhodné balení a užívání Vitamínu D3/D2 Biokomplexu s vitamínem B5, po celý rok. Každý z nás totiž může být zdravější, cítit se lépe a žít déle – mnohdy stačí opravdu málo.
Medicinka.cz
Zdroj Medicinka.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !