Na prestižní soutěž Chef’s cup, který založil v roce 2004 držitel dvou michelinských hvězd Norbert Niederkopfler, se každoročně sjíždí kuchaři celého světa, aby zde prezentovali své umění.
Oblast Jižního Tyrolska má velkou gastronomickou tradici a tak si v rámci tohoto dílu něco z této tradice představíme. První recept bude velmi specifický a sice půjde o hovězí svíčkovou, která se nechává uležet v místním voňavém seně, poté se upravuje metodou sous vide, neboli ve vakuu, a nakonec servíruje s mrkvovým pyré.
Dalším jídlem, které ochutnáme v pořadu Kluci v akci ze dne 1. 8. 2015, budou rolky z tyrolského špeku plněné čerstvým kozím sýrem, servírované na čerstvém salátku s přelivem z jablečného octa, medu a rozinek.
Posledním jídlem pak budou tyrolské knedlíky s aromatickým sýrem a špenátem, ke kterým si dáme zelný salát. A výrazně posilněni výborným jídlem pak můžeme s kluky v akci vyrazit na malebné zasněžené svahy.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 1. 8. 2015 od 18.25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize