V poslední době se zvyšuje význam profese enologa a degustátora vín, který dokáže zalovit ve své chuťové i znalostní paměti a doporučit to správné víno k určitému pokrmu.
Mezi skutečné znalce patří pan Zlatko Míčka. Kouzlo jeho práce tkví v tom, že doprovází-li jídlo správně vybrané víno, pokrm i víno získávají na dalším rozměru, otevírají se vůně a chutě, které by samy o sobě tolik nevynikly.
K jakým jídlům bude Zlatko v pořadu Kluci v akci ze dne 23. 5. 2015 vína doporučovat? Čekají nás dva předkrmy – artyčoky s petrželovým máslem a šafránové raviolli plněné telecím masem.
Vrcholem menu v pořadu Kluci v akci ze dne 23. 5. 2015 je kohout na víně.
Kohoutek pochází z farmy ze západní Šumavy a kuchaři ho připraví na starofrancouzský způsob.