8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj

26. 08. 2017 | Televizní tipy
Tradiční a moderní gastronomie Trenčianského kraje (2013). Režie pořadu Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj M. Froyda.

V severozápadní části Slovenské republiky v oblasti Karpat se rozléhá Trenčianský kraj, který se stal cílem našeho gastronomického výletu. Kluci v akci jej prozkoumají nejen z kulinářské stránky, ale jak je naším zvykem, poohlédneme se i po kulturních, historických a turistických zajímavostech. Trenčianský kraj je totiž kraj hradů a zámků, sportovního i kulturního vyžití pro celou rodinu.

Moderní slovenskou gastronomii využívající tradiční regionální ingredience představí známý a úspěšný šéfkuchař Marián Filo. Kulisou pro vaření nám budou zámecké romantické prostory v Čereňanech. Navštívíme malebné město Bojnice, které patří mezi místa s nejstarším paleolitickým osídlením na Slovensku. Bojnický zámek je považovaný za nejkrásnější zámek ve střední Evropě.

Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj

V myjavském regionu, svérázné kopaničářské oblasti, nás přivítají na stylovém gazdovském dvoře v Turej Lúke. Tady zavoní ofrflané púčky. Košariská, rodiště M. R. Štefánika, budou další gastronomickou zastávkou v malebném kraji s panenskou přírodou.

Kulinářský nadšenec, gazda Ivan Kotzik nás pohostí na své kopaničářské usedlosti tradiční specialitou - cestenicemi. Milí diváci, máte se na co těšit – jak před obrazovkou, tak na vašich cestách Slovenskem.





Recept v tomto dílu Kluci v akci 26.8.2017

Vykrmená husí játra

Z rozlehlého zámku Bojnice jsme se přesunuli do Čereňan na malý zámeček – kaštiel, kde nás čekaly velké zážitky. Uznávaný slovenský mistr kuchař Mariána Filo prošel svět, aby ve své rodné zemi mohl rozvíjet a do nebes povznášet gastronomii. M. Filo důsledně dbá na výběr lokálních surovin a pohled na jeho činění v kuchyni je samotným koncertem. Symfonickou báseň pak dostáváte na talíři.husí jítra

    husí játra
    husí sádlo
    mořská sůl
    balsamikový krém
    červený pepř
    bylinky
    jablko
    domácí chléb

Husí sádlo rozehřejeme na 150 °C a vložíme do něj celá husí játra. Pozvolna je při této teplotě táhneme 20 minut. Játra vyjmeme, nakrájíme, osolíme, zakápneme balsamikovým krémem, poprášíme drceným pepřem, ozdobíme bylinkami a tenkým plátkem jablka a podáváme s čerstvým domácím chlebem.




Pořad Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj můžete sledovat 26. 8. 2017 od 18,25 hodin na ČT1!



Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj:

Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj
Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj
Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles