Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.05. 2024
Dnes má svátek Jana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kráska v nesnázích se strhujícími hereckými výkony

9. 09. 2008 | Kultura

Stejnojmenná báseň Roberta Gravese inspirovala Jana Hřebejka a Petra Jarchovského k vytvoření milostného příběhu mladé ženy Marcely.

Marcela (Aňa Geislerová) právě řeší velmi složité dilema; k jejímu manželovi Jardovi (Roman Luknár) ji vážou už jen animální pudy a nejradši by se odstěhovala i s dětmi (Adam Mišík a Michaela Mrvíková) ke své matce (Jana Brejchová). Ale aby toho nebylo málo, vstoupí jí do života další muž; emigrant Evžen (Josef Abrhám), který se vrací do Prahy vyřídit dědické záležitosti.

Kráska v nesnázíchKráska v nesnázích









Situace se může zdát trochu paradoxní. Jarda totiž vede gang legalizující kradená auta a zalíbí se mu právě to Evženovo. A Evženovi se zalíbí Marcela, která v něm vidí bohatého a hodného prince z romantických pohádek.

Ale tím výčet neobyčejně realisticky vykreslený postav a skvělých herců ve filmu Kráska v nesnázích nekončí. Marcela totiž ještě musí vyřešit vztah ke své tchýni (Emília Vašáryová) a despotickému otčímovi Richardovi (Jiří Schmitzer).

Kráska v nesnázích ale rozhodně není romantický film, i když se to může po přečtení hlavní zápletky zdát. Čekejte spíše realistickou a jízlivou kritiku dnešní společnosti.

Kráska v nesnázíchKráska v nesnázích












Ve filmu Kráska v nesnázích čekejte nejen vypjaté zvraty, ale i komické a paradoxní situace v kombinaci se strhujícími hereckými výkony a vynikající hudbou (v podání Radůzy a irského rockera Glena Hansarda).

Film Kráska v nesnázích třikrát bodoval při předávání Českých lvů a vítězně si razí cestu světem na významných mezinárodních filmových festivalech.



Čtěte také:

Kráska v nesnázích vychází na DVD

Český lev také pro Krásku v nesnázích


Zdroj: Česká televize

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zajímavý film, dobré herecké výkony, ale hlavně skvělá hudba Radúzy a hlavně Glena
Obrázek uživatelky
profil
Film se mi velmi líbil, strhující herecké výkony,a líbila se mi i hudba,opravdu zážitekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
me se tenhle film libil moc a klidne se na nej kouknu jeste jednou Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zvláštní film, asi by to chtělo vidět ještě jednou, takhle jsem byla trochu v rozpacích. Jedničku ovšem zasluhuje Jiří Schmitzer, podal brilantní výkon.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles