MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Loupež kontejneru

11. 02. 2023 | Vaše příběhy

Pravidelně odnáším vyřazené oblečení do charitativního kontejneru na textil u našeho domu. Stojí tam už několik let. Občas ho ovšem navštíví i nějaký nenechavec, který z kontejneru odcizí, co tam jiní přinesli. Věřím ale, že i tak textil odložený v kontejneru většinou pomáhá potřebným. Proto mám dobrý pocit, že textil nenosím do obyčejného kontejneru, z kterého by skončil na skládce, případně ve spalovně.

Opět jsem naplnila dvě velké tašky obnošeným textilem nebo oblečením, do kterého proporčně už nevlezu, a vypravila jsem se ke kontejneru. Tentokrát jsem ho ale nenašla. Po kontejneru zbyla jen díra mezi ostatními nádobami na odpad. Pro jistotu jsem obešla široké okolí, jestli kontejner někam nepřemístili. Nikde ale nebyl. S taškami jsem se táhla zpět domů. Nechtěla jsem je jen tak vyhodit. Byly tam pěkné věci, které by určitě udělaly radost.

I druhý den jsem místo navštívila. Kontejner opět chyběl. A tak jsem se rozhodla vznést dotaz jak na vedení města, tak na technické služby našeho města, i když ty charitativní kontejner nespravují. Určitě nejsem sama, kdo kontejner postrádá.

Po pár dnech jsem se dočkala odpovědi. Tentokrát kontejner nikdo nevykradl. Oni totiž nějací lapkové ukradli rovnou celý kontejner. A protože to nebylo jen pár kilo, které by někdo odnesl nebo odvezl osobním automobilem, musel to být pořádný lup a někdo se musel při něm také řádně nadřít. Bohužel, místo, kde kontejner stál, není monitorováno kamerami. A tak se stalo, že několikatunový objemný kontejner zmizel za bílého dne z prostoru před paneláky, ve kterých bydlí desítky rodin. Někteří lidé viděli totiž nádobu před domem ještě odpoledne cestou z práce, ale ve večerních hodinách tam už nebyl. A tak to byl lup uprostřed bílého dne. I takové věci se dnes, bohužel, dějí. Neznámým lapkům jistě nešlo tolik o oblečení, ale právě o železo, z kterého kontejner byl vyrobený.

Na mapách ovšem zmíněný kontejner ještě stále máme. A tak jsem se musela s taškami vypravit přes celé město jinam, na místo, které zloději zatím nenavštívili.

 

 čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Loupež kontejneru:

Loupež kontejneru
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je to pravda,neměla bych se dnes divit ničemu.Dost často slyším,že bylo ukradeno auto a že se našlo ,pokud ještě nebylo rozebráno,v Polsku.U nás se zatím toho moc neztrácí.Dokonce jsem ani neslyšela,že by se kradlo dřevo v lese.Ale to asi brzy bude i tady.
Obrázek uživatelky
profil
Jistě, kdo je zvyklý kontejner na textil využívat, musí být zklamaný. Lidi dnes již ukradnou úplně vše. Zde si lze domýšlet, že konkrétně tento si vzali, protože očekávali, že se díky jeho obsahu slušně obléknou.
Obrázek uživatelky
profil
Tomiska, jsem z Karviné, kde nám ukradli cenné bronzové sochy po městě a našli je až roztavené v Polsku. Dnes je naopak možné všechno Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nepříjemná záležitost.Nechápu ale,jak by bylo možné dnes při přísné kontrole výkupu železného šrotu,prodat kontejner ve sběrně.Alespoň u nás to tak je.Nikdy nedostanete peníze přímo,musíte předložit občanský průkaz a sdělit číslo účtu,na který vám peníze pošlou.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles