Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Marie Terezie - Část čtvrtá

5. 01. 2020 | Televizní tipy
Premiéra druhé řady úspěšné výpravné koprodukční minisérie, inspirované strhujícím a vášní protkaným životem významné evropské panovnice, moudré a vzdělané císařovny, jejíž reformy výrazně ovlivnily život našich předků a tedy i náš.

V hlavních rolích filmu Marie Terezie - Část čtvrtá Stefanie Reinsperger jako Marie Terezie a Vojtěch Kotek jako její manžel František Lotrinský. Dále hrají: Z. Stivínová, J. Dvořák, P. Kříž, T. Pauhofová, Z. Mauréry a další. Scénář L. Kopecká a M. Zlatníková. Kamera T. Juríček. Režie R. Dornhelm (Premiéra)

Marie TerezieKinský přijíždí za panovnicí s důkazy proti Trenckovi za jeho zvěrstva, která panduři v zemi napáchali, a nechá ho uvěznit.  Na popud pátera Johanese, který Marii přesvědčuje, že Bůh její země opustil, založí Marie mravnostní policii. A papežský nuncius Johanese žádá, aby pod rouškou stráže mravnosti sledoval Františkův spolek. Mravnostní policie řádí, a když František zjistí, že Johannes do Říma odeslal seznam všech jeho obchodních partnerů, roztržka mezi manželi vrcholí. Marie z filmu Marie Terezie - Část čtvrtá poprvé rodí sama, bez přítomnosti Františka.

Je nešťastná, cítí se osamělá a ztracená, přesto odjíždí k vojsku pozvednout morálku. U armády se setká s doktorem Van Swietenem, který jí otevře nové obzory. Seznámí se s kapitánem Hádikem, s nímž pod vlivem mimořádných okolností před bitvou o Prahu stráví noc. Po návratu domů řeší problémy státu i manželství. Chce omezit Johannesovu moc, ale nelítostný páter zná její tajemství. Marie se rozhodne zariskovat a Johannesovi se konečně vzepře. Nezbývá jí, než doufat, že František se zachová jako milující manžel, který dokáže nejen odpustit, ale i pomoci.

Film Marie Terezie - Část čtvrtá můžete sledovat 5. 1. 2019 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Marie Terezie - Část čtvrtá:

Marie Terezie - Část čtvrtá
Marie Terezie - Část čtvrtá
Marie Terezie - Část čtvrtá
Marie Terezie - Část čtvrtá
Marie Terezie - Část čtvrtá
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
těším se
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles