8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Marie Terezie - Část třetí

1. 01. 2020 | Televizní tipy
Premiéra druhé řady úspěšné výpravné koprodukční minisérie, inspirované strhujícím a vášní protkaným životem významné evropské panovnice, moudré a vzdělané císařovny, jejíž reformy výrazně ovlivnily život našich předků a tedy i náš.

V hlavních rolích filmu Marie Terezie - Část třetí Stefanie Reinsperger jako Marie Terezie a Vojtěch Kotek jako její manžel František Lotrinský.

Ve filmu Marie Terezie - Část třetí dále hrají: Z. Stivínová, J. Dvořák, P. Kříž, T. Pauhofová, Z. Mauréry a další. Scénář L. Kopecká a M. Zlatníková. Kamera T. Juríček. Režie R. Dornhelm (Premiéra)

V prvních dvou dílech minisérie Marie Terezie získala panovnice lásku svého života, manžela Františka Štěpána, i habsburskou říši se všemi jejími problémy a nepřáteli. Naučila se, jak k získání svých cílů využívat politiku a diplomacii. Pochopila, že vítězit ve válce nelze pouze silou a odhodláním, ale je nutno také stavět na pragmatických aliancích, jaké dříve sama vyčítala Marie TerezieEvženovi Savojskému. Marie poznala první zkušenosti rodičovské, včetně těch tragických, a zjistila, že soužití manželské zdaleka není jen o radostech. Druhá řada minisérie navazuje dvěma novými díly, v nichž se Marie Terezie naučí, jak zacházet s nabytou mocí a zároveň velmi bolestivě pocítí dopady svého postavení na svůj osobní život.

Podaří se jí sice zažehnat katastrofu hrozící ze severu od Fridricha, ale vyskytne se nová hrozba v podobě Francouzů a Bavorů, kteří obsadí Prahu a dostanou se až k Linci. Do Vídně se vrací Františkova matka, která se k Marii chová velmi přátelsky a s porozuměním, ale její skutečné úmysly jsou úplně jiné. Chce získat svého syna Františka zpět na svou stranu, i kdyby to mělo znamenat oslabení či porážku Habsburků.

K Mariině znepokojení se zároveň ve Vídni rozmáhá hazard a František se čím dál více věnuje nejen jiným ženám, ale také jakémusi, z Mariina pohledu pochybnému, podnikání. Slíbená pomoc z Uher nepřichází, a tak se zoufalá Marie, přes protesty svých nejbližších, spolehne na pomoc barona Trencka, osoby dosti pochybné existence. Teprve, když se dozví, jak si Trenck opravdu počíná a jak se chová vůči lidem, za jejichž matku se Marie stále považuje, je panovnice nucena uznat svou chybu a zaplatit za ni cenu v podobě vzrůstajícího osamění.

Film Marie Terezie - Část třetí můžete sledovat 1. 1. 2020 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Marie Terezie - Část třetí:

Marie Terezie - Část třetí
Marie Terezie - Část třetí
Marie Terezie - Část třetí
Marie Terezie - Část třetí
Marie Terezie - Část třetí
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles