Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Matějská pouť 2013

2. 03. 2013 | Novinky

Většina z nás po nekonečné zimě již netrpělivě očekává jaro. A s  jarními dny také přichází u nás již tradiční Matějská pouť 2013 - první jarní pouť v Evropě. Ta letošní je navíc jubilejní: padesátá.

Víte, že tradice matějských poutí je doložená již od roku 1595? Tyto pouti se váží k oslavám svátku svatého Matěje (24. února), který je patronem všech řezníků, cukrářů, kovářů, stavebních řemeslníků a krejčích. Kromě toho lidé věřili, že je svatý Matěj ochrání před černým kašlem, neštovicemi a neplodností.

Matějská pouť 2013 se bude konat opět v areálu Výstaviště v Praze  7 - Holešovicích a jeho brány se návštěvníkům otevřou již tuto sobotu, tedy 2. 3. 2013. A otevřené zůstanou až do 21. dubna 2013! Jubilejní zahájení Matějské pouti 2013 bude spojené se slavnostním průvodem mažoretek a pohádkových postaviček, které za doprovodu kapely vyrazí v 9:30 hodin od hlavního vchodu Výstaviště ke vchodu na Matějskou pouť. Zde bude v 10 hodin slavnostním přestřižením pásky Matějská pouť oficiálně zahájena.

Matějská pouť 2013Na tomto místě se Matějská pouť konala od roku 1963 - v bubenečské Stromovce to byl tehdejší areál Parku kultury a oddechu Julia Fučíka.

V současnosti se malí i velcí návštěvníci mohou na Matějské pouti těšit na zhruba 120 našich i zahraničních atrakcí, od těch stálých jako je horská dráha nebo ruské kolo, přes atrakce pro nejmenší až po ty nejdivočejší a nejadrenalinovější, na které si troufnou jen ti největší odvážlivci.

Samozřejmě nebude chybět ani občerstvení, cukrovinky a další pochoutky nebo stánky s hračkami a různými upomínkovými předměty a suvenýry.


Matějská pouť 2013 - otvírací doba:

- úterý až pátek: od 14 do 21 hodin

- sobota, neděle a svátky: od 10 do 22 hodin

- v době školních prázdnin: od 10 do 22 hodin

- v době velikonočních svátků: od 10 do 22 hodin


Matějská pouť 2013 - ceny:

Za vstupné zaplatíte 25 Kč, snížená cena činí 10 Kč. Ceny za atrakce se pohybují od 50 Kč (atrakce pro nejmenší) až po 200 Kč (zahraniční adrenalinové atrakce).

Pořadatelé také organizují Den pro postižené děti, děti z dětských domovů a azylových domů - letos připadne na 25. 3.2013 a dětem s doprovodem jsou atrakce v době od 11 do 15 hodin k dispozici zcela zdarma. Kromě toho pro ně bude v této době připraven i další doprovodný program.

„Svatý Matěj ledy láme“ - tak snad je prolomí i letos a třeba i vy budete patřit k těm, kdo si přijedou užít pěkný začátek jara na Matějskou pouť.


Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
za dítě Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
2 děti tak to 1000 korun nestačí
Obrázek uživatelky
profil
už je to přes 50 let, co jsem tam nezvládla řetízkáč..to nám to letíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to doslova za roh, je to šílená ,, masová,, akce nemám jí ráda, je to vše pouze o tom jak vydělat. Raději jedu na pouť mimo Prahu tam to má své kouzlo.
Bohužel z Matějské pouti si udělal výhodnou živost p. Kočka s rodinou...
Obrázek uživatelky
profil
To se divím že nezdražili i to vstupnýSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles