Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Menopauza: Tělo a duše v harmonii aneb laskavá bible pro ženy v přechodu

16. 10. 2020 | Knižní tipy
Název: Menopauza
Autor: Ivana Ašenbrenerová
Datum vydání: 8 / 2020
Nakladatelství: Esence
Pořadí vydání:    1.
Formát: 135 × 211 mm, 360 g
Počet stran: 216
Vazba:  pevná
Cena: 239 Kč

Kniha pro všechny ženy, které se nacházejí v období menopauzy, ale i pro ty, které se tam teprve blíží. Lehkou a laskavou formou nabízí jiný pohled na to, jak si poradit s hormonální bouří, která přechod provází.

MenopauzaKniha je napsaná českou autorkou pro české čtenářky a na její přípravě se podíleli nejen odborníci, ale i obyčejné ženy. V publikaci najdete praktické tipy, jak zvládat nejčastější příznaky menopauzy, jako jsou návaly, pocení či nespavost, a to zejména pomocí bylinek, homeopatie či jiných alternativních metod. Autorka vám také poradí, jak zvládat psychické problémy, jak si udržet hmotnost a zároveň nedržet diety, přidá i praktické tipy, jak v menopauze cvičit a zůstat ve formě. Menopauza: Duše a tělo v harmonii je laskavá „bible“ pro všechny ženy, které vědí, že život po padesátce nekončí, ale že může teprve začít.




Stárnout neznamená být méně přitažlivá, zajímavá či aktivní


„Tato kniha je o životní etapě, o které pořád nechceme moc mluvit. O menopauze. Jako novinářka jsem napsala spousty článků na téma „přechod“ a dost mě překvapilo, že právě tyhle texty četly ženy s velkým zájmem. Položila jsem si otázku, proč? Proč je to tak zajímavé téma? Ptala jsem se kamarádek, a popravdě jsem je musela dost přesvědčovat, aby o téhle zásadní životní etapě začaly mluvit. Jako by šlo o něco, co do našeho života prezentujícího kult mládí a krásy, nepatří. Stárnutí se bohužel dnes moc nenosí, moderní je být co nejdéle mladý a přitažlivý – a někdy za každou cenu. Přitom stárnout neznamená být méně přitažlivá, zajímavá či aktivní. Ale naopak,“ vysvětluje Ivana Ašenbrenerová, co ji vedlo k napsání knihy.

„Jasně, v přechodu už nejsme mladé, a nalhávat si opak, je nesmysl. Proč nebýt upřímné a přijmout s pokorou fakt, že to tak je? Pokora ale neznamená rezignaci. Naopak, s každou vráskou máme oproti dvacítkám v něčem navrch. Možná jsme starší, ale taky bohatší. Bohatší o životní zkušenosti, moudřejší, citlivější, zralejší, chytřejší. A proč to v období menopauzy nevyužít na tisíc procent? Nebát se nových výzev, zkoušet, plnit si dál svoje sny, bourat i budovat, vrásky nevrásky…,“ říká autorka a doufá, že v její knize najdou ženy pomocníka na cestě do té „jiné“ životní etapy.


O autorce knihy Menopauza


Ivana Ašenbrenerová (1967) je novinářka, publicistka a matka tří dětí. Vystudovala rozhlasovou žurnalistiku na FSV UK v Praze. Je autorkou knihy Co dělat, když dítě…, spoluautorkou knihy Aromaterapie v životě ženy a publikace Nová velká kniha o mateřství. Píše zejména o zdraví, zdravém životním stylu, psychologii, vztazích, vaření, ezoterice a o všem, co souvisí s návratem k přirozenosti.


Tuto knihu Menopauza zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižní klub nebo na eshopu Luxor.cz.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Menopauza: Tělo a duše v harmonii aneb laskavá bible pro ženy v přechodu:

Menopauza: Tělo a duše v harmonii aneb laskavá bible pro ženy v přechodu
Menopauza: Tělo a duše v harmonii aneb laskavá bible pro ženy v přechodu
Menopauza: Tělo a duše v harmonii aneb laskavá bible pro ženy v přechodu
Menopauza: Tělo a duše v harmonii aneb laskavá bible pro ženy v přechodu
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles