8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Botičky pro nejmenší

12. 10. 2009 | Vývoj

V prvních letech života dokáže dětská noha během roku vyrůst až o tři velikostní čísla. A pak kupujte boty, aby byly dobré. Pro vývoj dětské nohy je nejvhodnější běhat naboso, venku i uvnitř, v běžném životě to příliš nejde. Proto i ti nejmenší by měli mít odpovídající obuv.


Odborníci přitom varují, že až polovina dětské populace nosí boty, které jim nevyhovují. Batoleti, které leze nebo se o stání ještě jen pokouší, dobře poslouží tlusté ponožky s protiskluzovou úpravou anebo capáčky, což jsou většinou kožené botičky podobné mokasínům. Boty mají být lehké a z prodyšných materiálů (u přírodních materiálů máme jistotu).


miminko-s-botickamiDěti do 4 let (botičky Inch Blue se vyrábí od nejmenších až po velikost 4 roky) nepotřebují obuv s klenbou (anatomicky tvarovanou stélku), klenba se teprve vyvíjí. A když je noha zatěžována více, je to důležité. Dítě potřebuje pro zdravý vývoj nožní klenby chodit naboso (nebo v obuvi umožňující cítit nohama zem) po nerovných površích. Pro takovouto příležitost je vhodná obuv, kde kožená podrážka umožňuje kontakt nohy s povrchem.  Naopak pevná bota s podešví tlumící nárazy je nutná na asfaltu, betonu a jiných tvrdých površích.


Pro zdravé dětské nožičky je přirozený pohyb základním předpokladem. Nechte je běhat bosé, jakmile je to možné. Trénují se tím nejen kosti a svaly chodidel, ale chůze bosky udržuje i pružné vazy a šlachy a to je tou nejlepší prevencí ploché nohy. Obuv má v tomto věku pouze ochrannou funkci, měla by chránit před chladem, vlhkostí a poraněním. Optimální dětská bota by se měla přizpůsobovat všem pohybům nohy, nikdy ne naopak.


boticky-pro-nejmensiCo mohou rodiče udělat pro to, aby se chodidla dítěte vyvíjela správně?

Kromě výběru kvalitní a odpovídající obuvi stačí už jen chodit. Pravidelná chůze totiž vývoji dětské nožičky jen prospívá. Noha správně roste a vyvíjí se. A protože se chodidlo rozhodujícím způsobem podílí na řízení rovnováhy a koordinaci pohybu nohou, mělo by dítě, pokud to je jen trochu možné, chodit co nejčastěji naboso. Venku i uvnitř


 Milujeme dětské nožičky...

Nožičky dítěte nejsou jen menší variantou dospělých chodidel, ale jsou zcela jinak formovány. Jsou mnohem jemnější a kypřejší a téměř bez tvrdých kostí.


Zdroj: 4baby.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Botičky pro nejmenší:

Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
Botičky pro nejmenší
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nedávno jsme koupili první botičky pro dcerku a také ty "zdravé", tedy se žirafkou. Jsou dražší, ale na botičkách by se opravdu šetřit nemělo. Vše ostatní (nebo téměř vše) lze přece koupit levněji, třeba z "druhé ruky".

Obrázek uživatelky
profil
Kvalitní botičky jsou velmi drahé, nejhorší je, že z nich malošci velmi rychle vyrůstají a v žádném případě se nemají dědit, pokud chceme, aby naše děti měly nezdeformované nožičky. Jenže, jak mají postupovat ti, kteří nemají dostatečný příjem?
Obrázek uživatelky
profil
My už máme sice 3 letého kluka, ale i tak mu už od prvních botiček pořád kupujeme ty kvalitní i když bohužel dražší, jenže co se dá dělat.. Jsme zastánci toho, že zdraví je na prvním místě.. A pak ty botky opravdu vydrží a dají se ještě i prodat za nějakou tu kačku dál.. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak my taky budeme co nevidět kupovat naše první botičky, ale jak již psal někdo předemnou na botičkách nebudeme šetřit, je to drahé to ano, ale kvalitní,určitě bych dítěti na první chození nekoupila boty někde na tržnici, dítě musí mít pořádnou pevnou a kvalitní botičku je lepší si připlatit než v budoucnu litovat, že má dítě zborcenou klenbu nebo plochou nohu a podobné věci.Nejvíc mě dokážou vytočit kamarádky, které řeknou, že stačí bota z tržnice, že je to stejně jen na chvíly a je to příliš drahé, ale na cigarety mají.
Obrázek uživatelky
profil
Tenkrát taková nabídka nebyla(když byly moje děti malé). Je to drahé. Přesto si myslím, že většina maminek dá přednost botičkám daleko levnějším než jsou výše uvedené. Nemají na to. Ani já, třebaže jsem babičkovském období.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles