Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

MinervaFest – Festival poznání a kreativního života

8. 03. 2019 | Kultura
MinervaFest – Festival poznání a kreativního života
16. – 17. 3  2019 v  Michnově paláci na pražské Malé Straně


Kde najdete  kořeny svého zdraví na jaře

Rovnodennost je čas plození, kdy narůstající světlo přemáhá tmu. Probuzení bujné bohyně, barvení kraslic, setí semen. Svátek jarní rovnodennost má název Alban eilir čili také Ostara. Svátek Easter (Velikonoce) byl původně jarní festival plodnosti, oslavovaný od pradávna. Při obřadní jarní očistě se lidé šlehali zelenými ratolestmi a polévali pramenitou živou vodou. Podle víry předků můžeme i my v prvních teplých jarních dnech zkusit přivítat rusalky na březích řek, potoků či rybníků.

Probouzí se ze zimního spánku, vychází na břeh, kde tančí a přivolávají na zem potřebnou rosu a vláhu. Aby se měly lépe, přiložme ruku k dílu a pomozme s čištěním studánek, ve kterých víly podle dávných pověr žijí. Vzpomeňme také na obřadní potraviny, které měly svůj význam a MinervaFest – Festival poznání a kreativního životarozhodně nebyly nabízeny ani požívány nahodile, ve spěchu, bez úcty a vděčnosti. Při hostině, která vyjadřovala poděkování za nové síly, vzkříšení a obnovu, se podávalo sváteční pečivo z nejlepší mouky, životadárná vejce, tvaroh, máslo, med, vše doplněno jarními bylinkami jako posly prvních nových jarních sil přírody. Hledejme i my kořeny svého zdraví a síly v probouzející se přírodě. Jak na to a čím si sami můžeme pomoci, nám poradí zkušení terapeuti a praktici. Máme pro vás pár prověřených tipů:

Kořeny zdraví

MUDr. Eva Moučková  vám poskytne praktické rady do vaší kuchyně, jak se můžete očistit s pomocí bylinek a koření. Vaše jídlo tak může být vaším lékem, přesně jak to učil své žáky již Hippokrates.

Radim Jakeš  terapeut TČM s desetiletou praxí vás seznámí  s použitím znalostí  čínské medicíny v jarním období. Podle tradičního čínského kalendáře jaro přichází v druhé polovině února. Je charakterizováno prvkem dřeva a energií větru. Dozvíte se, jak o sebe pečovat a kterým jídlům dávat přednost.

Terapie vodou

Eva Třezalka Poláková  terapeutka s pětadvacetiletou praxí v oblasti masáží a péče o tělo vás seznámí s vodoléčbou podle Kneippa. Jak ji můžete snadno použít v běžném životě vy sami, kdykoli a kdekoli, v přírodě i doma.

Tajemství spánku

Člověk zhruba třetinu z celého života prospí. První spánek si užíváme už v době nitroděložního vývoje a bez rozdílu ho potřebujeme všichni. Přesto jde o oblast, která je stále zahalena mnoha tajemstvími a dodnes se přesně neví, k čemu všemu ho vlastně potřebujeme.

Jaro podle tradiční čínské medicíny
Tradiční čínskou medicínu (TČM) oceňují zejména lidé s dlouhotrvajícími chronickými obtížemi, kterým konvenční medicína nedokázala pomoci. TČM totiž od ní vnímá člověka jako celek, nezaměřuje se na potírání příznaků, ale hledá opravdovou příčinu potíží.

Chcete se o ní dozvědět více? V sobotu 16. března 2019 vás na MinervaFestu čeká celodenní maraton přednášek a workshopů právě na téma TČM.

Xin Guang: Učte se od mistra mistrů
V současnosti v ČR neexistuje větší expert na TČM. Doktor Xin Guang studoval
na Institutu biologických věd Univerzity FuDan a následně na Univerzitě TCM v Šanghaji, kde získal i doktorát. Specializuje se na akupunkturu, propaguje cvičení taj-či, či-kung a dao-jin. V ČR působí od roku 2016, kdy se stal hlavním lékařem centra TČM ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Jeho přednášku o meridiánech a pěti pilířích TČM můžete navštívit v sobotu 16. března ve 14 hodin.

MUDr. Jana Pruklová vás provede teorií pěti prvků v TČM,  Radomír Klimeš přidá své bohaté zkušenosti s léčbou jednotlivých potíží a Igor Mayer se zaměří na antiageing, tedy možnosti boje s příčinami a projevy stárnutí.

Zdroj, foto: Minerva


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku MinervaFest – Festival poznání a kreativního života:

MinervaFest – Festival poznání a kreativního života
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !