Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Piercing. Piercing?

13. 11. 2008 | Trendy

Piercing nebo-li propichování kůže a vkládání kovových šperků se stává vedle tetování oblíbeným trendem posledních let.

Piercingy se vyrábějí z nejrůznějších materiálů (chirurgická ocel, titan, zlato, plasty, niob ...) a mají velkou škálu barev a rozmanité tvary, určené především místem použití. Nejčastěji se setkáváme s piercingem v nose, piercingem v obočí, piercingem ve rtu, piercingem v bradě či piercingem pupíku.

Historie piercingu

PiercingJestli přemýšlíte, kde se tu piercing najednou vzal, tak pátrejte dávno v historii. Dříve si lidé žijící v kmenech propichovali těla různými ozdobami - kostmi, korálky,... Byla to součást kmenových rituálů a náboženských obřadů. V některých částech Afriky a Ásie se s touto podobou rituálních obřadů, můžeme setkat ještě dnes.

Novodobá historie propichování těl především kovovými šperky se začíná objevovat od 70. let minulého století. Jedná se o tzv. Body piercing (body = tělo, pierce = propichovat), který byl nejdříve spíše undergroundovou záležitostí, dnes je však piercing velmi oblíbeným způsobem zdobení lidského těla.

Piercingové šperky

V současné době existuje velká nabídka piercingů, je však důležité vybírat nejen podle vzhledu, ale především podle materiálu z kterého je piercing vyroben (chirurgická ocel, titan, zlato, plasty ...).
Pokud nechcete mít problémy se záněty a alergickými reakcemi určitě se vyhněte piercingu z cínu, mosazi, niklu či železa.

Jednoznačně nejlepšími materiály pro piercing jsou titan nebo chirurgická ocel. Titan a chirurgická ocel jsou velmi odolné materiály, které nezpůsobují žádné alergické reakce a používají se i k výrobě např. kyčelních kloubů používaných v chirurgii. Někdy, i když spíše výjimečně, se také můžete setkat s piercingy z niobu. Niob je odolný antialergický kov, který je lehký a navíc ho lze působením elektrického proudu různě zabarvovat.

V posledních letech jsou velmi oblíbené plastové piercingové šperky, z nylonu nebo akrylátu, které jsou lehké a především cenově velmi dostupné. Tělo je snáší také dobře a navíc si lze vybrat opravdu z "nekonečného" množství druhů.

Zdroj: Prsten.cz

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já ho mám v jazyku už skoro 10 let. Nejlepší na něm je, že o něm nikdo neví, pokud to sama nechci :D Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mě seto taky moc nelíbíSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak po piercingu fakt netoužím. Nějak zvlášť se mi to nelíbí a jsou s tím starosti. Jediné, co se mi docela líbí, tak je na břiše, ale to je zase prý nejhorší místo na záněty a tak. No prostě bych do toho nešla
Obrázek uživatelky
profil
Mě osobně se to nelíbí vůbec
Obrázek uživatelky
profil
Je to sice starost (čištění,musí se dávat pozor) ale zkrášlení a já už se těším jak budu mít pírs v obočí a v bradě SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles