Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat šperky pro ženu, aneb rady nejen pro muže

1. 11. 2008 | Trendy

Chcete koupit své milé koupit šperk jako dárek na Vánoce, na Valentýna, k výročí, k narozeninám či jen tak pro radost? A má to být překvapení? Nevíte si rady, jaký vybrat? Existuje několik jednoduchých tipů, které vám pomohou zvolit ten "pravý" stříbrný či ocelový dárek.

Šperky musí ladit

Hlavní zásadou při nákupu šperků (ale i oblečení, bytových doplňků,…) je vše sladit. Zní to možná složitě, ale není to tak komplikované. Pokud už vaše žena či přítelkyně nějaký šperk nosí, tak máte vyhráno. Stačí vybrat šperk podobný resp. podobného typu.

Jak vybrat šperky pro ženuZde je pár příkladů:

- ke čtvercovým náušnicím vyberte prsten či přívěsek s čtvercovým kamínkem,

- ke šperkům s kulatým kamínkem se hodí kulaté zdobení (kamínky, rytiny, kuličky apod.).

- jestli žena nosí větší šperky, tak vybírejte z výraznějších a masivnějších modelů,

- pokud upřednostňuje drobnější prstýnky a náušnice, volte méně nápadné.

Není na škodu sladit také barvy kamínků. Buďte detailisti, to mají ženy rády.

Jaká žena takový šperk

Většinou svou polovičku znáte už nějakou dobu, proto dokážete odhadnout, jaká asi je (i když je z Venuše ;)Vycházet můžete z povahových vlastností, ale i z jejího vzhledu či oblíbených zájmů a koníčků. Začněme vzhledem, z toho mohou vycházet všichni.

- Je-li žena drobná, volte raději jemnější šperk s menším kamínkem a z méně materiálu. Příliš velký doplněk by mohl působit násilně.

- Naopak, čím je žena silnější, tím si může dovolit výraznější šperk. Tedy větší kamínek a více materiálu. Drobný šperk by na ní vůbec nevynikl, "mohutnější" šperk ji rozzáří.

Znáte-li svou ženu více, můžete odhadnout její sebevědomí. To vám při výběru může také pomoci. Je to jednoduché. Tak jako si sebevědomý muž oblékne nápadnější oblečení a zvolí výraznější hodinky, někdy i prsten, stejně se sebevědomější žena nebojí ozdobit výraznějšími šperky.

Zájmy jsou důležité

Pokud má žena nějaký zajímavý koníček můžete jí koupit přívěsek na řetízek, který bude s jejím zájmem spojen. Ona pak bude mít pocit, že víte, co má ráda.


Jak vybrat šperk pro ženuSportovní nebo romantický typ?

Každá žena inklinuje k nějakému typu v oblékání. Z toho se dá vycházet i při výběru šperku.
V zásadě rozeznáváme tři základní typy:

Sportovní ženy rády nosí pohodlné oblečení, tedy trička, rifle a sportovní obuv. Mají rády jednoduché a pohodlné oblečení, stejné či podobné požadavky budou mít i na šperky. Vybírejte proto náušnice a prsteny jednoduchého (geometrického) tvaru, jemné nebo žádné zdobení.

Romantické duše se rády zdobí, často nosí sukně či šaty a většinou nosí více jemnějších šperků.
Vybírejte spíše prsten, přívěsky a náušnice s kamínky, se složitějším a výraznějším zdobením. Jednoduše řečeno šperky jako pro princeznu :)

Mix obou čili pokud nemůžete vaši přítelkyni zařadit k žádnému z těchto dvou typů, pak je to složitější, a doporučujeme Vám řídit se jinou radou.

Vhodné náušnice

Správným výběrem náušnic, můžete vzhledu ženy velmi pomoci, rozhodně ale ne uškodit.

Pokud je slečna či paní velmi světlý typ (světlá pleť i vlasy), náušnice s tmavým nebo vícebarevným kamínkem její obličej oživí a rozzáří.

U tmavších typů vypadají lépe zase náušnice s bílým nebo světlým kamínkem nebo masivnější náušnice bez kamínku.

U náušnic je důležitý i tvar

- Podlouhlé náušnice lépe sluší ženám s kulatějším obličejem.
- Širší náušnice naopak opticky rozšíří drobný či úzký obličej.
- Obecně lze také říci, že čím delší vlasy tím lze volit i větší náušnice.

Takže pánové, s chutí do toho! A nebojte se, vždyť „Šperkem a květinou ženu nikdy neurazíš!“ A ještě jedna poznámka na závěr: Jestli jste se tomuto článku dostali „čirou náhodou“ jen proto, že ho nechala „omylem“ otevřený vaše drahá polovička, buďte si jisti, že dárek pro ni už máte, stačí ho jen vybrat :-)

 

Zdroj: Prsten.cz 

Notburga

ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek, opravdu přínosný, díky! Všem pánům, kteří vybírají šperk doporučuji přečíst i tento článek http://www.brilianty.cz/jak-vybrat-sperk,-aby-potesil-p53.html . Jinak dneska už nabízejí kvalitní internetové obchody bezplatné telefonní linky, na kterých každému poradí jak vybrat správně šperk, zvládl to i můj manželSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky se vám může stát,že vám manžel či přítel nekoupí nic a jako omluvu dodá,já se nemohl rozhodnout jak velký prstýnek mám vzít,tak jsem ti koupil proutěný košík!!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že tady není co dodat - dobré rady, dobré postřehy - OK
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles