8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Muzikál QUASIMODO - kdysi se pro lásku umíralo

13. 02. 2012 | Kultura
Láska a krása v kontrastu s ošklivostí a smrtí jsou stále silná témata, a přestože je tento podmanivý příběh v podobě muzikálu napsán současnými autory pro současné diváky, výtvarně nápaditá scéna i kostýmy vytvářejí atmosféru středověku.

Divák se spolu s protagonisty muzikálu Quasimodo ocitne pod klenbou katedrály, kde se střetávají lidské emoce se zdrcující silou boží přítomnosti, která má člověku připomínat jeho nepatrnost a smrtelnost. O to víc a vášnivěji se ti dávní obyvatelé Paříže milují i trápí nenaplněnou láskou, a ačkoli jsou tak vzdálení, díky Victoru Hugovi mohou ze své doby kdykoli za námi přijít, abychom mohli na chvíli podlehnout iluzi, že kdysi tito lidé skutečně žili. 

Muzikál QUASIMODOMuzikál Quasimodo je romantický muzikál podle námětu známého románu Victora Huga, Chrám Matky Boží v Paříži. Hudbu k muzikálu Quasimodo napsali Petr Kaláb, Jan Maxián a Jakub Prachař. Všichni mají se skládáním hudby zkušenosti, kromě vlastní tvorby (například skupina Nightwork) píší hudbu také například pro multimediální alternativní projekty v populární pražské La Fabrice. Libreto je z pera autorů Lukáše Trpišovského a Martina Kukučky, který je také režisérem muzikálu. Oba jsou známí z umělecké tvorby pod označením SKUTR. Písňové texty napsal Petr Kolečko (například muzikál "Pornohvězdy") a tvůrčí tým doplňuje choreografka Jana Burkiewiczová. 

V muzikálu Quasimodo účinkují přední umělci české muzikálové scény:
Jiří Korn, Marian Vojtko, Roman Vojtek, Tomáš Savka, David Kraus, Tomáš Trapl, Csongor Kassai, Markéta Procházková, Radka Pavlovčinová, Radka Fišarová a mnoho dalších.

Velkolepá katedrála matky Boží se tyčí nad osudy lidí v pařížských ulicích. Bdí nad každodenními příběhy plnými lidské touhy po štěstí a lásce již několik století. Jaké ale byly tyto příběhy v době, kdy víra v lásku bylo to jediné, co člověk měl? V době, kdy se pro lásku umíralo?

Muzikálová podívaná v Divadle Hybernia, plná působivých choreografií a emotivních obrazů Vás do těchto časů romantické Paříže 15. století zavede. Představení doprovází titulky v anglickém jazyce.

„Tvůrčímu týmu Quasimoda se podařilo na pražská muzikálová prkna přinést originální podívanou, která je částečně uměleckým dílem a částečně stále muzikálem pro masy, čili naprosto ideální kombinací pro komerční úspěch i spokojenost širokého spektra diváků. Kvalitní hudba i režijní nápady, práce s prostorem i světlem, neokoukaná výprava a vynikající choreografie, to vše doplněné většinově dobrými výkony, které skutečně spojují tanec, zpěv i herectví. Pokud jste unaveni pražskými muzikály, rozhodně zajděte na tento neotřelý kus, ze kterého nebudete odcházet zklamaní,“ hodnotil vysokými 90% ve své kritice nejrespektovanější český muzikálový server.

Předprodej vstupenek na muzikál Quasimodo probíhá v síti Ticket Art - on-line nebo ve všech 420 prodejních místech v ČR.



Zdroj: Ticket Art
Foto: Divadlo Hybernia

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...myslim, ze film je prece jen film
Obrázek uživatelky
profil
Šla bych na představení..
Obrázek uživatelky
profil
I dnes se vraždí pro lásku, manžel zastřelí milence Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobře zahráno, pěkné taneční i pěvecké výkony. Podruhé nemusím. Moc vjemů, bolela mě hlava.
Obrázek uživatelky
profil
ráda bych tento muzikál vidělaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles