Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Muzikál Tarzan v Hybernii představí multimediální show

2. 10. 2019 | Kultura
Představení Tarzana v Divadle Hybernia je podle producenta zatím nejnákladnějším muzikálem této scény. Zároveň jde o první tanečně akrobatický muzikál v Česku a první uvedení muzikálu Tarzan v licenci Walta Disneyho ve východní Evropě. Tarzan v Hybernii představí multimediální show s celkem 250 zbrusu novými kostýmy a náročnou výpravou. Vedle opičích převleků diváci uvidí i kostýmy masožravých květin.

„Kostýmy byly velmi náročné na výrobu. Herci se v nich musí dobře cítit a zároveň dobře pohybovat,“ vysvětlil autor kostýmů Roman Šolc, držitel Thálie a v současné době jeden z nejvyhledávanějších kostýmních divadelních výtvarníků.

Tarzan chystá velkolepou produkci


muzikál TarzanJen na výrobu opičích kostýmů, kterých bude 45, padlo 450 metrů lycry dovezené z Itálie. Představitelé Tarzana budou mít speciální paruku z lidských vlasů upravených do dredů a v ní bude umístěná vysílačka a mikrofon, aby se mohli bez problémů pohybovat. Jane diváci uvidí celkem v pěti kostýmech – mimo jiné jako romantickou krásku i v expedičním safari oblečku.

Kostýmovaní přitom budou nejen herci, zpěváci, tanečníci, ale také akrobati. V představení se objeví profesionálové se zkušenostmi ze Cirque du Soleil, Losers či Cirk La Putyka.

„V různých muzikálech se již objevily různé akrobatické prvky. Nikdy však v takovém rozsahu a provedení. Tarzan je tak doslova skutečně prvním tanečně akrobatickým muzikálem v Česku“, upozornila choreografka Ivana Hannichová 

Náročný byl i casting hlavních představitelů. Výběr herců musí odpovídat přesně popsaným charakteristikám - věku, typu a pěveckým rozsahům. Vše podléhá kontrole společnosti Walt Disney, výkonného producenta Michala Mücksteina a režii Libora Vaculíka.

Ten se po mnoha úspěšných muzikálech nyní zaměřil na broadwayskou špičku. Scénograf Petr Hloušek promění Divadlo Hybernia doslova v džungli, atmosféru kostýmně podpoří Roman Šolc a pod choreografii, tanec a akrobacii se podepisuje choreograficko-akrobatický tandem Ivana Hannichové a Jan Kohout. Dirigentem třináctičlenného orchestru bude Libor Kapras.

Tarzan je nejzpracovávanější filmovou postavou a jeden z nejslavnějších světových muzikálů. Obrovský úspěch zaznamenal na Broadwayi v New Yorku, dlouhou dobu byl vyprodán v Anglii, Německu, Nizozemsku, či Švédsku.
Urban jako Tarzan

Fešák Urban si zahraje Tarzana


Vítěz 4. čtvrté epizody show Tvoje tvář má známý hlas, herec, zpěvák a tanečník Robert Urban, si zahraje hlavní roli Tarzana ve stejnojmenném muzikálu v Divadle Hybernia. Příběh syna opů má rád již od dětství a muzikálová hudba Phila Collinse patří k jeho nejoblíbenějším. 

„Myslím, že Tarzan je právem nejočekávanější muzikálovou událostí nadcházející sezóny, protože je to představení kombinující báječnou show, zpěv, tanec, ale také akrobacii. To vše v krásných kulisách a s živým orchestrem. Je to pro mě rozhodně obrovská výzva,“ doplnil Urban.


Zdroj, foto: Divadlo Hybernia


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Muzikál Tarzan v Hybernii představí multimediální show:

Muzikál Tarzan v Hybernii představí multimediální show
Muzikál Tarzan v Hybernii představí multimediální show
Muzikál Tarzan v Hybernii představí multimediální show
Muzikál Tarzan v Hybernii představí multimediální show
Muzikál Tarzan v Hybernii představí multimediální show
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !