Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po Holandsku

30. 01. 2019 | Televizní tipy
Na cestě po Holandsku s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem lodí po kanálech za zvedači mostů, staviteli historických plavidel, pěstiteli tulipánů a na květinovou burzu (2010). Režie pořadu Na cestě po Holandsku L. Výborná.

Voda hraje v životě Nizozemského království zásadnější roli než jinde v Evropě. Země je nejen protkaná hustou sítí kanálů, ale jako jediná v Evropě se z větší části nachází pod úrovní mořské hladiny. Právě volný přístup k moři kdysi udělal z Nizozemska koloniální velmoc, a proto mají místní obyvatelé již od středověku v krvi stavění lodí.

Na cestě po HolandskuDnes je však mořský příboj pro zemi spíše hrozbou. Globální oteplování ohrožuje samu existenci tohoto království, a proto je budován důmyslný systém hrází a vysušuje se půda, na níž se zakládají nová města. Na naší cestě jsme propluli po kanálech dvěma nizozemskými provinciemi – Severním a Jižním Holandskem. Zastavili jsme se na kus řeči se zvedači mostů, rybáři, tuleními doktory i čističi kanálů.

V Amsterodamu jsme navštívili lidi, kteří si za svůj trvalý příbytek zvolili hausbót. Na břehu naše kroky vedly za pěstiteli tulipánů a také na tradiční květinovou burzu. A aby byly všechny holandské symboly pohromadě, nepřijdete ani o neodmyslitelné siluety větrných mlýnů, jež dominují rovinaté krajině.

Na cestě po Holandsku můžete sledovat 30. 1. 2019 od 20,55 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po Holandsku:

Na cestě po Holandsku
Na cestě po Holandsku
Na cestě po Holandsku
Na cestě po Holandsku
Na cestě po Holandsku
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !