Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nechtěné

10. 11. 2018 | Knižní tipy
Název: Nechtěné
Autor: Emily Gunnisová
Překlad: Veronika Kratochvílová
Nakladatelství: Metafora
Datum vydání:  2018
Formát: 129 x 206 mm
Vazba: vázaná s přebalem
Počet stran: 288
Cena: 299 Kč

PŘEČTĚTE SI JEJÍ DOPIS. PAMATUJTE SI JEJÍ PŘÍBĚH…

Temné dědictví Magdaleniných prádelen skryté v dávném dopise… Dopis, který nachází novinářka Samantha v domě své babičky, otevře Pandořinu skříňku tajemství a lží a dotkne se její vlastní rodiny víc, než by kdy čekala.


Nezletilou těhotnou Ivy rodina v zimě roku 1956 posílá do Domova svaté Markéty, útočiště svobodných matek na jihu Anglie provozovaného řádovými sestrami, aby zde porodila. Její dcerka je hned po narození předána k adopci. Ivy však Domov nikdy neopustí. O šedesát let později narazí novinářka Sam na svazek dopisů, v nichž Ivy žádá svého milence, aby jí pomohl ze svaté Markéty uniknout.

NechtěnéS tím, jak Sam postupně z útržků skládá dohromady tragický příběh Ivy, vyplouvají na povrch strašlivá tajemství z minulosti Domova svaté Markéty. Co se stalo s Ivy, její dcerkou a stovkami dalších zde narozených dětí? Co spojuje množství tajemných náhlých úmrtí v okolí? A proč ti, kdo v Domově pracovali, mají nemalý zájem na tom, aby pravda nikdy nespatřila světlo světa?

Sam odhaluje hrozivé lži, které jako pavučina obklopují Domov svaté Markéty, a během svého pátrání překvapivě nahlédne i hluboko do vlastní rodinné historie. Najednou je postavena před nepříjemnou pravdu o sobě.


O autorce knihy Nechtěné:


Emily Gunnisová jako rozená vypravěčka buduje příběh, jehož neuvěřitelnou zápletku založenou na historické skutečnosti, i svižně ubíhající děj, ocení především čtenáři románů Kate Mortonové. Příběh odkazuje na problematickou historii tzv. Magdaleniných prádelen, církevních útulků pro padlé ženy, zakládaných od poloviny 19. století ve Spojeném království a Irsku. Postupně se tam ale dostávaly i svobodné matky nebo zneužívané a problémové dívky – často nedobrovolně a na žádost vlastní rodiny. Některé tu strávily rok, jiné zde zůstaly uvězněné do konce života. Poslední Magdalenina prádelna byla uzavřena v roce 1996.

Názory na knihu Nechtěné:


„Nechtěné jsou žhavý debut roku 2018…, román kombinující tajemnou a napínavou zápletku se silným emociálním jádrem… Poutavý, uchvacující, neuvěřitelně čtivý, srdceryvný. Jakmile jednou uslyšíte tento příběh, už nikdy na Nechtěné nezapomenete." -
Headline.co.uk

Tuto knihu Nechtěné koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Metafora.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !