Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nedůvěřuj, ale prověřuj

14. 11. 2020 | Vaše příběhy

Žena mi říkala už hodně dlouho, že potřebuje navrtat doma pár poliček. Nechala si vyrobit sadu poliček na míru. Bylo to pět malých poliček, které se věšely nad sebou a sloužily na odkládání drobností.  Poličky byly v různých délkách, od nejmenší do největší. Potřeboval jsem proto deset skobiček. Hmoždinky doma mám ve všech velikostech, skobičky mi ale scházely. Proto jsem se vypravil do železářství dřív, než nám ho zavřeli kvůli pandemii. Vystál jsem si dlouhou frontu, protože obchůdek byl plný nadšených i méně zapálených kutilů a manželů, kteří na poslední chvíli plnili přání svých krásnějších poloviček.

Když jsem přišel na řadu, přál jsem si deset skobiček v různých délkách. Vybral jsem si největší, a od nich jsem chtěl dva kusy, poté dva kusy od o číslo menších, dva ještě menší atd. Paní prodavačka mi zboží rovnou házela do kornoutu z papíru, který závěrem zapáskovala a po úhradě mi předala. Zaplatil jsem tolik, že jsem začal doufat, že skobičky budou ze zlata.

Cestou ze železářství jsem se ještě stavil do obuvi. Zbývalo už jen pár hodin do úplného uzavření obchodů mimo potravin a lékáren a já si uvědomil, že delší dobu potřebuji nové boty. Zima je za dveřmi a já navíc nemám teplejší obuv. Po vyzkoušení několika párů bot jsem si vybral favority. Opět jsem si vystál dlouhou frontu u pokladny. Během čekání mě poblinkalo cizí dítě, které měla paní přede mnou přehozené přes rameno. Ač jsem dodržoval vyznačenou bezpečnou hranici dvou metrů, to dítě dokázalo hravě tuto hranici svými výměšky překonat. Druhé dítě, které žena držela za ruku, se vysmeklo a nádavkem mi šláplo na nohu. Po těchto zkušenostech si myslím, že dvoumetrová hranice je málo. Zaplatil jsem a večer se vrátil po několika hodinách z těchto dvou obchodů domů. Ve dveřích jsem se střetl s manželkou, která se vrátila od holičky. Vyšla k ní dopoledne a vrátila se až nyní za tmy. Tolik tam bylo lidí.

„No, teď to snad vrtat nebudeš?“ ptala se, když zaznamenala, že si vytahuji vrtačku ze skříně.

„Tak až zítra. Aspoň si to nachystám tady na stůl,“ řekl jsem a položil vrtačku, sadu vrtáků, hmoždinek a vedle toho kornout se skobičkami.

 

Večer jsme usedli ke Zprávám, které mně zvedly tlak a manželce zvýšily apetit, takže snědla misku buráků pro uklidnění a po zbytek večera hudrovala, že se určitě zase nevleze do oblečení.

 

Druhý den jsem se dal do díla. Lépe řečeno chtěl dát do díla. Rozlepil jsem kornout a zjistil jsem, že mám sice deset různých skobiček, ale každá je úplně jiná. Navíc rozhodně nebyly ze zlata. Nebyly mezi nimi ani dvě naprosto stejné skobičky. Chvilku jsem uvažoval, že poličky pověsím i takto, pak jsem ale svůj záměr vzdal. Nevypadalo by to pěkně a těžce by se vyměřovala výška, do které mám připevnit druhou skobičku o jiném rozměru. Bude asi lepší, když koupím nové skobičky a nákup si před zaplacením zkontroluji, nebo si nechám skobičky vyměnit.

Manželka mi vyčetla, že díky mé důvěřivosti jí nedokážu za celý rok namontovat ani poličky. Já a důvěřivý? Vše si přece důkladně překontroluji, než si to převezmu? Ale kontrolovat skobičky se mi zdálo nepřiměřené.

S tímto tvrzením jsem se rozhodl, že se provětrám venku a udělám si zdravotní procházku na čerstvém vzduchu. Nejlepší bude, když vyzkouším své nové boty. Vytáhl jsem je proto z krabice a chtěl se do nich obout.  V tu chvíli jsem zjistil, že jedna bota je č. 43 a druhá č. 44. Jestli já fakt nejsem až příliš důvěřivý? Boty jsem si sice v prodejně zkoušel, pak jsem si ale všiml, že jedna z bot je trošku odřená a vzal jsem si originální krabici se stejným modelem č. 43. Nemohl jsem tušit, že boty v ní jsou zaměněné. Kdyby ale prodavačky fungovaly stejně, jako kdysi, musely by pár bot překontrolovat. Tak by na záměnu velikostí přišly.

 

Dnes čekám, až mi opět otevřou obuv a železářství, abych mohl vše napravit. Věřím už ale kamarádovi, který nedávno říkal, že jeho soused si pořídil pár velmi drahých bot za pár korun. Přišel totiž do obuvi a vyzkoušel si pár levných a pár drahých bot. Do krabice od levných bot si vložil jednu botu drahou a druhou levnou, zaplatil levný pár. Druhý den šel do stejné prodejny a do jiné krabice od levných bot si uložil druhou levnou a druhou drahou botu. Tak získal za cenu dvou levných párů bot jeden pár levný a druhý drahý. Tehdy jsem mu nevěřil. Prodavačky na to přece při placení musely přijít? Ne, nepřišly, stejně tak, jako nepřišly na to, že já mám jednu menší a druhou větší botu.

 

Od této chvíle si kontroluji naprosto vše. A hned druhý den se mi to vyplatilo. Kupoval jsem v supermarketu šlehačku ve spreji. Nikdy jsem to nedělal, ale nyní jsem ze spreje sejmul víčko. Stříkací tryska, která měla zajistit vystříknutí šlehačky z tuby, tam chyběla. Nakukuji do krabiček s pastou, jestli místo kvalitní tam není levná náhražka a dokonce si převažuji i vakuové balení párků.

 

Dnes mi doma čeká krabice bot a kornoutek skobiček, až opět obchody otevřou. Zavázal jsem se ale, že toto je to poslední, co budu reklamovat.


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nedůvěřuj, ale prověřuj:

Nedůvěřuj, ale prověřuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
snad reklamaci dobře vyřídíteSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles