Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nemocnice Motol - 21.4. 2016

21. 04. 2016 | Televizní tipy
Co vše je v dnešní medicíně možné, komu lékaři za použití nejnovějších metod dokážou pomoci? Skutečný život, skutečné případy, skuteční lékaři, skutečná nemocnice. Ve čtvrtek 21.4. 2016 v dalším díle cyklu Nemocnice Motol ve 20.15 na Primě se diváci podívají mimo jiné na chirurgickou kliniku, kde budou lékaři odstraňovat plicní nádor.

Paní Věře Kokštejnové je 64 let a lékaři u ní objevili velký nádor na plicích, který prorůstá do bránice a k srdci. Profesor Lischke se rozhodne pro rychlou a radikální operaci. Pro náročný zákrok je připraven i mimotělní oběh, ten ale nakonec není potřeba. Lékaři pacientce odstraní nádor i s bránicí, místo které našijí speciální síťku.

Nemocnice Motol - 21.4. 2016Odstranili jsme část plic – dolní lalok s nádorem, který vrůstal do srdce a do bránice. Museli jsme tedy resekovat i bránici a část levé srdeční síně. Nádor byl lokálně pokročilý, ale věděli jsme, že se nerozšířil do lymfatických uzlin. Pak je třeba udělat maximum a opravdu vše, aby bylo možno nádor chirurgicky odstranit. Defekt v bránici je potřeba zavřít a k tomu používáme speciální síťku, která je pevná a je organismem velmi dobře tolerována,“ uvádí prof. MUDr. Robert Lischke z III. chirurgické kliniky.

Stav paní Věry se po operaci postupně zlepšil, po odpojení od ventilace byla z JIP přeložena na standardní pokoj. Rekonvalescence u ní probíhala dobře, a tak ji lékaři propustili domů. „Úspěšně absolvovala onkologickou léčbu po operaci. Nedávno jsme spolu mluvili a je zcela spokojená,“ dodává profesor Lischke.

Skuteční pacienti, opravdoví lékaři, odhalení i těch nejtěžších diagnóz, včetně unikátních záběrů z operačních sálů. Další díl cyklu Nemocnice Motol již ve čtvrtek 21.4. 2016 ve 20.15 na Primě.

Další díl cyklu Nemocnice Motol
již ve čtvrtek 7.4. 2016 ve 20.15 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nemocnice Motol - 21.4. 2016:

Nemocnice Motol - 21.4. 2016
Nemocnice Motol - 21.4. 2016
Nemocnice Motol - 21.4. 2016
Nemocnice Motol - 21.4. 2016
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !