Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nobilis Tilia slaví 30 let na trhu

6. 02. 2024 | Úspěšní lidé
-Komerční sdělení-

Letošní rok je pro českou značku přírodní aromaterapeutické kosmetiky významným milníkem. Právě před 30 lety byla pod názvem Nobela založena v Krásné Lípě, v sousedství Národního parku České Švýcarsko. Od té doby přináší svým zákazníkům prvotřídní aromaterapeutickou kosmetiku s dlouholetou tradicí a nejširším portfoliem na tuzemském trhu dnes již jako Nobilis Tilia.

„Výročí 30 let existence vnímám jako příležitost zastavit se a přemýšlet. To, že Nobilis Tilia ve Vlčí Hoře stále žije a daří se jí, je pro mne i nepřímým potvrzením, že původní myšlenka našla prostor pro bytí. Je to také příležitost k oslavám a k setkání s lidmi, kteří se na fungování společnosti podílejí, se spolupracovníky, přáteli a podporovateli. Ti všichni spoluvytvářejí hodnoty, které stojí za to dál formovat a pečovat o ně s odpovědností uvážlivého hospodáře,“ popisuje své pocity zakladatel Nobilis Tilia, přírodovědec a původem učitel tělocviku, PaedDr. Zbyněk Šedivý.

Nobilis TiliaZbyněk Šedivý se začal profesionálně zabývat léčivými vlastnostmi rostlin už krátce po revoluci. Hledání cest, jak účinky rostlin využít pro lidské zdraví a přeměnit je v smysluplný produkt, vyústily v roce 1994 v založení společnosti Nobela se sídlem v Domě služeb v Krásné Lípě. První krůčky společnosti charakterizovalo především důkladné učení se řemeslu, dlouhý čas v laboratoři, poznávací cesty za rostlinami a vzděláváním do Francie, hledání dodavatelů nejkvalitnějších surovin. Receptury prvních krémů a olejů vznikaly ve spolupráci s uznávaným odborníkem na vývoj kosmetiky Prof. Ing. Janem Šmidrkalem, CSc. a významným českým dermatologem Doc. MUDr. Otakarem Feřtekem.

Nové tisíciletí však přineslo nový vítr do společnosti, která se nacházela ve svém rozkvětu a roky 2003 a 2004 poté představovaly velký zlom v jejím přerodu. Společnost se přestěhovala do nedaleké obce Vlčí Hora, do objektu bývalého kulturního domu a na přilehlé pozemky. Z Nobely se stala Nobilis Tilia (pozn. latinsky Krásná Lípa), jako poděkování místu svého vzniku, a k vedení společnosti se připojili manželé Adéla a Petr Zrubečtí. Adéla Zrubecká jako první diplomovaná aromaterapeutka v Čechách a Petr Zrubecký jako zkušený podnikatel, který se začal aktivně věnovat technickému rozvoji firmy.

Nobilis TiliaV malebné vesničce Vlčí Hora rozprostírající se pod stejnojmennou vyhaslou sopkou, se začalo s opravami budovy a prostorů pro výrobu. Na principech permakultury vznikala naučná bylinková zahrada, a pomalu se tak začalo rodit místo propojené s přírodou, zasvěcené vůním, rostlinám, odpočinku i vzdělávání – Centrum aromaterapie. V roce 2016 pak bylo v budově bývalé vesnické školy otevřeno Návštěvnické centrum s první kamennou prodejnou kosmetiky a Bylinkovou čajovnou. Stále pulzujícím projektem je také přilehlá Vlčihorská zahrada, v níž návštěvníci zjistí, jak odpovědně hospodařit s půdou, poznají siličnaté aromatické rostliny, ze kterých vznikají éterické oleje, ale i lokální ohrožené druhy nebo staré mizející odrůdy. Zahradou provází naučný orientační systém, připraveny jsou zážitkové trasy i zábava pro děti.

Jedinečnou atmosféru Návštěvnického centra ve Vlčí Hoře a komplexní nabídku aromaterapeutických produktů chtělo vedení společnosti nabídnout i zákazníkům z dalších koutů republiky. Proto otevřelo další 2 zážitkové prodejny – v prosinci 2021 v Praze v Pasáži Platýz a v listopadu 2023 v Avion Shopping Parku v Ostravě.
Nobilis Tilia

















Pro mnohé lidi se během posledních 30 let staly produkty Nobilis Tilia každodenními celostními pomocníky v péči o tělo, ducha i psychiku. I do své další dekády vstupuje společnost s odhodláním, vizí a plány o tu nejlepší péči o člověka.

Nobilis Tilia je česká značka přírodní aromaterapeutické kosmetiky. Spojením živlů přírody a starobylé metody destilace vodní párou získává to nejcennější přírodní bohatství pro krásu a zdraví – 100% čisté éterické oleje. Mocné esence ukryté v siličnatých váčcích rostlin, jejichž hluboká síla a energie významně působí na tělesné i psychické zdraví člověka.

Majitelé Nobilis Tilia

Zbyněk Šedivý (na fotce vpravo) 
vystudoval biologii a tělesnou výchovu na Karlově univerzitě v Praze. Stál u zrodu Asociace českých aromaterapeutů a Institutu aromaterapie, kde 20 let vyučoval. Je spoluautorem první knihy o aromaterapii v Čechách Praktická aromaterapie.

Adéla Zrubecká 
se stala první diplomovanou aromaterapeutkou v Čechách. Aromaterapii vystudovala na Institutu přírodní medicíny v Londýně. Působila jako šéfredaktorka Listů aromaterapie a fytoterapie. Stála u vzniku Institutu aromaterapie. Je autorkou odborných knih jako Aromaterapie podle ročních období nebo Voňavé léčivé pohádky.

Petr Zrubecký
od roku 1997 pracoval pro Národní park České Švýcarsko. V Nobilis Tilia od počátku zajišťuje technické zázemí pro všechny aktivity společnosti.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nobilis Tilia slaví 30 let na trhu:

Nobilis Tilia slaví 30 let na trhu
Nobilis Tilia slaví 30 let na trhu
Nobilis Tilia slaví 30 let na trhu
Nobilis Tilia slaví 30 let na trhu
Nobilis Tilia slaví 30 let na trhu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !