8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Show Jana Krause 27.12. 2013

27. 12. 2013 | Televizní tipy
Oblíbená televizní Show Jana Krause s datem 27.12. 2013, bude opět plná zajímavých hostů. Operní pěvec Štefan Margita, farářka Vendula Kalusová a syn Jana Wericha Jiří Werich Petrášek se představí v Show Jana Krause s datem 27.12. 2013.

Show Jana Krause – 27.12. 2013 – hosté:


Štefan Margita – slavný tenorista, který je v zahraničí hvězdou, ale v Česku je více známý jako manžel Hany Zagorové, s níž žije už jednadvacet let. Od dubna letošního roku zpívá postavu Logeho v obnovené premiéře Wagnerovy opery Zlato Rýna v Metropolitní opeře, na podzim vydal album „Melancholie“, na kterém hostovala i jeho žena, ale také Lucie Bílá, Marta Kubišová či Eva Urbanová. V příštím roce se vydává s mezzosopranistkou Dagmar Peckovou po republice na velké turné, které má podle něj úžasný název: „Začínáme končit“. Sám říká, že název je perfektní proto, že pod ním mohou spolu vystupovat ještě dalších dvacet let.

Show Jana Krause 27.12. 2013Vendula Kalusová – farářka působící na evangelické farnosti ve Hvozdnici. Farnost  se  „proslavila" především tím, že ji dříve vedl populární duchovní Svatopluk Karásek. „Když mám problém, radím se s ním, je to můj vzor," říká Vendula. Jako první farářka získala grant EU na velkou rekonstrukci  „své" fary. Díky němu se pustila např. do rekonstrukce a obnovy nejen fary, ale i zahrady, aby vše bylo přístupnější lidem. Vystudovala teologii, ale svého času pracovala také jako garderobiérka v Rubínu a v Divadle za branou. V 90. letech dělala au-pair a uklízečku v Německu. Jako kaplanka působí v příbramské věznici. „Moje práce mě těší," říká. „Štěstí, které člověk často hledá jen ve vztazích, najde často v něčem jiném." Jako žena to v církvi prý často nemá jednoduché. „V církvi to mám těžké ne proto, že jsem žena, ale proto, že jdu nějakou cestou, která není úplně standardní - zejména v osobním životě. Je pravda, že před pár lety jsem to vnímala tak, že je problém být ženou v tom pánském prostředí, které je pro církev typické, ale dnes je jasné, že problém je jinde. Nezapadám z mnoha různých důvodů a do některých věcí v církvi ani zapadat nechci," vysvětluje. Nejdůležitější pro ni při jejích kázáních je, aby lidé cítili, že mluví pravdu, a aby vše podala srozumitelně: „Víte, žijeme všichni stejná témata, ať jde o letušky, což je třeba má sestra, nebo o farářky!" Vendula byla dvakrát na církevní stáži v USA v tamní presbyterní církvi a loni na stáži v amerických věznicích. Je podruhé vdaná, má tři děti.

Jiří Werich Petrášek
– ředitel děčínské obchodní akademie je nemanželským synem herce Jana Wericha. Svého slavného otce nezapře nejen svým vzhledem, ale i smyslem pro humor, výřečností či typickým smíchem. O identitě svého pravého otce se dozvěděl až po jeho skonu v roce 1980. Vyrůstal v adoptivní rodině Petrášků. Byl obletovaný jedináček, kterému rodiče umožnili  i vysokoškolské vzdělání. Přesto prý už v dětství vnímal, že asi není vše, jak má být. Od matky se pak dozvěděl, že je adoptovaný. „Odmalička mě přitahoval film i divadlo, prostě kumšt se vším všudy. Proto jsem chtěl původně i vystudovat DAMU. Cítil jsem v sobě něco, co mi dávalo směr k umění," říká. Nakonec se stal inženýrem ekonomie.

Premiéru dalšího dílu čtvrté série Show Jana Krause uvidíte
v pátek 27.12. 2013 ve 22.10 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !